Traian Basescu nu crede ca Romania, "o tara crestina, ortodoxa", ar trebui sa accepte impartirea in cote de migranti intre statele membre ale Uniunii Europene si a reamintit ca "noi nu reusim sa integram minoritatea roma de atatia zeci de ani".

HotNews.roFoto: Hotnews

"A-i primi nu inseamna doar cazare", ci sa "mai construim niste moschei sa aiba unde se inchina la Allah vinerea, sa construiesti scoli", a spus el, intr-o interventie telefonica la B1 TV.

El a subliniat ca Romania nu poate fi obligata de nimeni sa primeasca refugiati iar "legislatia europeana in vigoare spune ca in astfel de situatii migrantul este trimis in locul pe unde a intrat in Europa".

"Daca as fi sef al statului as convoca CSAT si as cere imediat consolidarea supravegherii frontierelor romanesti. Romania nu trebuie sa isi asume parte din drama acestor amarati. Sunt altii care au responsabilitati in Europa care trebuie sa isi asume", respectiv "cei care au contribuit la crearea haosului in zonele acestea", a continuat el.

Fostul presedinte a afirmat ca in prezent Europa poate inca sa suporte fluxul migrator din Africa, Orientul Mijlociu si Afganistan, "dar acest flux abia incepe sa creasca masiva".

"Se va ajunge in doi trei ani la niste dimensiuni impresionante intr-o Europa care are o natalitate negativa pe ansamblu si care recunoaste azi ca modelul multicultural este un esec in Europa", a avertizat acesta.

El a precizat ca nu este "un om fara suflet" si este constient de "drama pe care o traiesc acesti oameni", dar "la nivelul de fost sef de stat nu ma pot gandi decat la interesul primar al Romaniei", care este "sa nu se angajeze in aceasta impartire".

"Acum punem problema de 1.700, ce vom face la anul, cand vor fi 1,5 milioane?", s-a intrebat Traian Basescu.