Partidul National Liberal cere adoptarea in regim de urgenta a legii privind votul prin corespondenta, pana la 1 noiembrie, pentru ca aceasta sa fie in vigoare la alegerile parlamentare din 2016. Anuntul a fost facut sambata de co-presedintele PNL Alina Gorghiu, care a lansat un apel catre celelalte partide sa sprijine adoptarea legii.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Astazi, in unanimitate, am votat o rezolutie prin care solicitam tuturor partidelor politice sa isi exprime public si prin vot pozitia fata de necesitatea adoptarii in regim de urgenta a Legii votului prin coresponenta, pana la data de 1 noiembrie", a declarat copresedintele PNL Alina Gorghiu, la finalul sedintei Biroului Politic National al PNL de la Gura Humorului, potrivit Mediafax.

"Actul normativ trebuie sa fie adoptat de Parlament pana la 1 noiembrie, astfel incat Romania sa-l poata aplica cu succes la alegerile parlamentare din 2016", se arata intr-o rezolutie adoptata de Biroul Politic National al PNL.

"Partidul National Liberal isi afirma deschiderea fata de orice contributii pentru imbunatatirea proiectului de lege depus (de liberali - n.red.) in Parlament, pe care le considera binevenite. PNL atrage atentia, insa, asupra faptului ca este singurul proiect redactat printr-o reala consultare cu asociatiile romanilor din strainatate si, de aceea, chiar daca este perfectibil, contine prevederi care sunt agreate cu cei care vor beneficia de facilitatile legii", se mentioneaza in rezolutie, precizandu-se ca PNL a depus in Parlament, la inceputul lunii martie, un proiect de lege cu privire la votul prin corespondenta "pregatit impreuna cu organizatiile din Diaspora si din tara, dar si cu experti din partea Autoritatii Electorale Permanente".

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, anuntase, luni, ca presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a fost mandatat de partid sa elaboreze un set de principii care vor sta la baza legii votului prin corespondenta si sa le trimita Autoritati Electorale Permanente, institutie care va elabora, la randul sau, proiectul pe aceasta tema.