Liberalii s-au reunit sambata in Biroul Politic National (BPN) pentru a discuta despre pozitia fata de Codul fiscal, Legea votului prin corespondenta, Ordonanta indemnizatiilor pentru demnitari, dar si despre prioritatile legislative ale noii sesiuni parlamentare, situatia candidatilor la alegerile locale si atributiile vicepresedintilor regionali, transmite Agerpres.

"Aceasta este o reuniune importanta a PNL, pentru ca intram in ultima sesiune a anului 2015 inainte de anul electoral 2016. O sa discutam despre prioritati legislative, pentru ca am adoptat demult programul de guvernare, dar o sa discutam si despre stadiul pregatirii noastre, avem mult de lucru pentru a ne prezenta asa cum se cuvine in prima batalie electorala - localele -, care stiti cat este de importanta pentru indeplinirea pozitiilor inaintea marii batalii pentru generalele din 2016 ", a spus copresedintele PNL Vasile Blaga, in debutul BPN, care are loc la Casa de Cultura din Gura Humorului.

El a precizat ca BPN va discuta despre pozitia PNL fata de principalele teme politice, prioritatile legislative, stadiul depunerii candidaturilor si prezentarea regulamentelor privind candidatii la locale, urmand sa se voteze atributiile vicepresedintilor regionali.

"Vicepresedintii regionali vor urmari respectarea la sange, si as vrea sa le intre tuturor in cap, a deciziilor Consiliului National de la Pitesti, pentru ca deciziile de acolo nu sunt facultative nici pentru mine, nici pentru colega mea, nici pentru dumneavoastra", a afirmat Blaga.

Liberalii se vor reuni dupa BPN in grupurile parlamentare. La finalul reuniunilor va avea loc o conferinta de presa.