Traian Basescu avertizeaza ca va da in judecata orice persoana care lanseaza in spatiul public "minciuni" legate de subiectul rapirii jurnalistilor in Irak si afirma ca "ordinul catre unele structuri de securitate de aducere in tara cu orice pret si orice risc a lui Hayssam si Munaf" a fost dat de el.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intr-o postare pe Facebook intitulata "Ticalosilor - cine spuneati ca tremura?", fostul presedinte ii atentioneaz pe "amatorii de afirmatii mincinoase pe acest subiect ca, acum, dupa aducerea in tara si a lui Munaf", va da in judecata "pe oricine mai lanseaza in spatiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul rapirii jurnalistilor".

"Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o actiune in instanta pentru denunt calomnios", spune Basescu.

In opinia sa, aducerea in tara a lui Mohammad Munaf "inseamna lucrul dus pana la capat de Statul Roman" si faptul ca "Romania a dat examenul vointei de a urmari infractorii pana in panzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes".

Traian Basescu acuza faptul ca, de zece ani, "propagandisti ai minciunii, politicieni (in mod egal pesedisti si liberali), ziaristi, analisti, avocati ai infractorilor Omar Hayssam si Mohammad Munaf, precum si alte specii si specimene au proferat in spatiul public tot soiul de minciuni" la adresa sa legat de rapirea celor trei ziaristi in anul 2005 in Irak.

"Ba ca eu insumi am organizat rapirea, ba ca am furat banii de rascumparare si i-am impartit cu Coldea si cu generalul american Petreus, ba ca l-am lasat pe Omar Hayssam sa fuga si ca tremur de teama revenirii infractorului in tara, ba, mai nou, ca tremur de spaima aducerii in tara a complicelui la rapire Mohammad Munaf. In plus, declaratiile acestor doi ticalosi - Hayssam si Munaf - sunt rostogolite si servite populatiei drept acuzatii impotriva mea de aceiasi propagandisti ai minciunii.

De fapt, toti acesti propagandisti mincinosi sunt aceia care si-au dorit ca Hayssam sa nu mai revina niciodata in tara, sunt cei care au rasuflat usurati cand, in 2006, au aflat ca Hayssam a reusit sa fuga, sunt cei cu care Hayssam a facut privatizari si, in egala masura, politica, sunt cei cu care Hayssam mergea la vanatoare sau in deplasari, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat in campanii, sunt cei care "i-au facut rost" de un cancer la prostata pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc", spune Basescu.

Acesta precizeaza ca nu exclude posibilitatea ca "printre detractori sa fi fost si jurnalisti de buna credinta care chiar sa fi crezut ca un sef de stat poate cobori atat de jos incat sa binecuvanteze o astfel de inscenare, sau sa isi bage labele in resursele financiare alocate operatiunii", dar acest lucru tine de "moralitatea lor".

Care sunt raspunsurile lui Traian Basescu la aceste "minciuni".

1. Ordinul catre unele structuri de securitate de aducere in tara cu orice pret si orice risc a lui Hayssam si Munaf a fost dat de mine si mi-am asumat riscul politic al acestui ordin in alternativa esecului.

2. Aducerea in tara a celor doi infractori nu ar fi fost posibila fara interventia politica pe care am facut-o la cele mai inalte nivele, cu consecventa, mai bine de opt ani (ca de altfel si in cazul aducerii lui Popa din Indonezia).

3. Structurile de securitate romanesti au fost deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea in tara a celor doi condamnati, contribuind decisiv la infaptuirea justitiei.