Primarul din Buzau, Constantin Boscodeala, condamnat in prima instanta pentru abuz in serviciu, a anuntat, joi, ca nu va mai candida pentru un nou mandat la sefia filialei judetene PSD Buzau, dorind sa isi rezolve mai intai problemele in justitie, transmite Mediafax.

Constantin BoscodealaFoto: Agerpres

Primarul Buzaului a precizat, joi, la finalul sedintei Consiliului Local, ca nu va mai candida pentru nicio functie la conducerea PSD Buzau, prioritatea sa fiind rezolvarea problemelor pe care le are in justitie.

"Nu voi mai candida pentru sefia PSD. Eu vreau in primul rand sa imi rezolv problemele din justitie si abia dupa aceea ma gandesc sa ma reintorc la sefia partidului. De asemenea, nu voi candida pentru nicio alta functie si va garantez ca niciunul dintre colegii aflati in aceeasi situatie nu va mai candida, indiferent de ce vor spune dumnealor", a afirmat Constantin Boscodeala.

In acelasi context, liderul PSD Buzau a precizat ca, pana la acest moment, nu s-au depus oficial candidaturi pentru functiile din partid, desi alegerile din organizatia judeteana a PSD sunt fixate pentru 19 septembrie.

Totodata, liderul PSD Buzau a spus ca, personal, il va sustine la alegerile din partid pe deputatul Marcel Ciolacu.

"Pana acum nu s-a inscris nimeni. Timp mai este suficient si am inteles ca domnul Ciolacu ar dori sa candideze pentru prima functie in partid, iar din acest punct de vedere are tot sprijinul meu", a declarat Constantin Boscodeala.

In 30 mai, Constantin Boscodeala declara ca, daca isi va rezolva problemele in justitie, el fiind condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu fara ca decizia sa fie definitiva, va candida in toamna pentru un nou mandat de sef al PSD Buzau.

"Eu sunt nevoit sa fac un pas inapoi pentru ca s-au ivit problemele cu justitia pe care le stiti, insa vreau sa va anunt ca, daca-mi voi rezolva problema pana in toamna, nu-mi va sta nimeni in cale pentru functia de presedinte", spunea Boscodeala.

In 10 februarie, Constantin Boscodeala, primar al Buzaului si presedinte al organizatiei judetene a PSD Buzau, a fost condamnat la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul in care fusese trimis in judecata de DNA in iulie 2013, fiind acuzat ca a acordat ilegal din bugetul local peste 1,6 milioane de lei catre Fotbal Club Gloria Buzau, decizia Judecatoriei Brasov nefiind definitiva.

De altfel, Boscodeala a facut apel, care se judeca acum la Curtea de Apel Brasov.

De asemenea, in iunie 2014, Constantin Boscodeala a fost trimis in judecata intr-un nou dosar, in care este acuzat ca a preluat nelegal un teren de 33 de hectare de la Statiunea de Cercetare pentru Legumicultura Buzau, in conditiile in care primise un alt teren, prejudiciul fiind de peste 24 milioane de lei. Acest dosar este judecat de Tribunalul Dambovita.

In ambele dosare, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra mai multor imobile, terenuri si masini ale primarului.

In februarie, imediat dupa decizia instantei de a-l condamna la inchisoare, Boscodeala declara ca isi va delega atributiile de primar catre cei doi viceprimari ai Buzaului, Sebastian Radu si Fanica Barla, dar si ca va demisiona din functia de presedinte al PSD Buzau.

Ulterior, el anunta ca ramane la conducerea organizatiei PSD Buzau, luand aceasta decizie dupa o discutie purtata cu liderul partidului, Victor Ponta.

Constantin Boscodeala este la al cincilea mandat de primar al municipiului Buzau, iar din 2010 este liderul organizatiei judetene PSD Buzau.