Premierul Victor Ponta afirma, facand referire al calitatea sa de "jurist", ca acuzatiile legate de presupusele chirii pe care presedintele Klaus Iohannis le-ar fi incasat fara sa le declare nu sunt decat o "insailare de speculatii".

Victor Ponta (foto arhiva)Foto: Agerpres

"Am citit si eu materialul aparut in presa prin care se afirma faptul ca au fost gasite diferente de 115.000 euro intre chiriile declarate si cele aflate in contractele Dlui Klaus Iohannis, in perioada 2004-2007. Dincolo de orice disputa politica opinia mea de jurist este ca e doar o gogoasa - o insailare de speculatii si presupuneri fara nicio dovada concreta! Punct", a scris Victor Ponta, pe contul lui de Facebook.

Acesta crede insa ca exista si "o parte buna" in aceasta poveste: "poate acum Dl Iohannis realizeaza cat de usor pot fi aruncate acuzatii total nefondate doar pentru ca ocupi o functie importanta".

Victor Ponta spune ca acum presedintele Iohannis poate realiza "cat de pripita a fost pozitia domniei sale" cand, in 5 iunie, i-a cerut demisia "pentru o acuzatie (speculatie) ca nu am platit in 2007-2008 taxe de 51.000 lei (cam 12.000 euro, deci mai putin de o zecime din cei 115.000 euro de care este tot nefondat acuzat la randul sau)".

"Iar acum cand toate documentele si expertiza au aratat indubitabil ca EU AM PLATIT toate acele taxe catre stat discutia devine inutila.

Pt mine acel moment tine de trecut, nu mai am resentinente si nici reprosuri de facut, dar sper ca acum Presedintele Romaniei (cand simte la randul sau ce inseamna sa fi acuzat pe nedrept) va examina cu mai multa circumspectie si echilibru asemenea situatii", incheie Ponta.

Site-ul de investigatii Rise Project a scris in urma cu o zi ca exista o diferenta de 115.000 de euro intre veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat in declaratiile de avere, in perioada 2005-2008, si sumele prezente in contractele pe care le-a semnat pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare. Astfel, din contracte reiese ca, in perioada invocata, Iohannis a incasat chirii in valoare de 150.000 de euro. In acelasi timp, in declaratiile de avere, acesta a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro.