Precizari ale Administratiei Prezidentiale dupa ce Rise Project a scris ca familia Iohannis nu si-ar fi declarat corect veniturile din chirii: Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere, orice alta modalitate de calcul constituie o speculatie

de Alina Neagu     HotNews.ro
Luni, 24 august 2015, 17:29 Actualitate | Politic


Klaus Iohannis
Foto: Facebook - Klaus Iohannis
"Toate veniturile obtinute de Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, din inchirierea imobilelor detinute in proprietate si coproprietate se regasesc integral in declaratiile de avere depuse. Nu exista nicio suma provenita din chirii care sa nu fi fost declarata din 2004 pana in prezent", arata Administratia Prezidentiala intr-un comunicat, la scurt timp dupa ce site-ul de investigatii jurnalistice RISE Project a scris despre o presupusa diferenta de 115.000 de euro intre veniturile din chirii pe care Klaus Iohannis le-a consemnat in declaratiile de avere, in perioada 2005-2008, si sumele prezente in contractele pe care le-a semnat pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare.

"Toate veniturile au fost mentionate in declaratiile de avere depuse succesiv si orice alta modalitate de calcul al acestora constituie doar o speculatie, care nu este conforma cu realitatea. Totodata, din chiria pe care a incasat-o in nume propriu, precum si in numele si pentru coproprietar, domnul Klaus Iohannis a achitat toate taxele si impozitele aferente intregii sume provenite din inchirierea imobilelor", precizeaza Administratia Prezidentiala.

RISE Project a scris, luni, ca, in perioada 2005-2008, Klaus Iohannis ar fi incasat chirii in valoare de 150.000 de euro, potrivit contractelor semnate pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare, iar seful statului a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro in declaratiile de avere.

RISE Project a scris ca a obtinut, in copie, cateva contracte de chirie semnate intre Klaus Iohannis si firme care si-au deschis puncte de lucru in imobile detinute de acesta. Contractele ar fi fost obtinute de la Registrul Comertului, unde au fost depuse de respectivele firme, pentru a face dovada ca functioneaza legal in imobilele lui Klaus Iohannis.

Site-ul de investigatii jurnalistice RISE Project sustine ca seful statului ar fi incasat, ani la rand, din chirii, sume mai mari decat cele pe care le-a facut publice.4958 vizualizari

 • +6 (18 voturi)    
  Rise Project (Luni, 24 august 2015, 17:57)

  Trojan.H [utilizator]

  Merg pe mina Risa Project de data asta.
  • +1 (1 vot)    
   Iohannis a furat cu declarații duble de venit (Luni, 24 august 2015, 20:35)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Trojan.H

   Klaus Iohannis practica smecherii axate pe spălare de bani constând în întocmirea de acte ce consemnează doua sume diferite primite pentru același serviciu oferit. Prima data semnează contracte de 150 mii Euro pentru a putea justifica cu ele cheltuieli, achiziții, depuneri în bănci, etc. apropiate de 150 mii Euro, apoi declara la fisc venituri de 35 mii Euro ca sa plătească un impozit mic.

   Ca un exemplu, când îl întrebi cu ce bani și-a luat un nou imobil iți bagă sub nas contractele de 150 mii Euro. Daca te interesezi ce impozite a plătit la stat atunci iți arata hârtia cu venituri de 35 mii Euro.
   Partea proasta este ca azi i s-au pus ambele întrebări (de către agenția Rise Project controlata de Traian Băsescu, alt infractor) apărând o discrepanta de 115 mii Euro pe care nu o poate justifica.

   Citat: "RISE Project a scris, luni, ca, in perioada 2005-2008, Klaus Iohannis ar fi incasat chirii in valoare de 150.000 de euro, potrivit contractelor semnate pentru inchirierea proprietatilor sale imobiliare, iar seful statului a consemnat venituri totale din chirii de doar 35.000 de euro in declaratiile de avere."
  • +1 (1 vot)    
   raspuns (Luni, 24 august 2015, 22:29)

   victor [anonim] i-a raspuns lui Trojan.H

   Ei dragii mosului, se vede ca nu stati cu cheile in mana in mamaia in cautare de turisti... atunci toata lumea ar fi aflat cum se face in Romania, una e in hartie-contract, si alta e in realitate; pentru stiina, esentiala e suma declarata la Fisc, pentru aia te intreaba statu; ma uit la amatorii astia care comenteaza fara sa aiba habar, sunt vreo 10 insi pana acuma, da toti sunt tuta...( in Constanta s-a facut o verificare a chiriasilor de sezon; 30 verificati, 29 in neregula,0 trasi la raspundere- legea e laxa).
 • +2 (16 voturi)    
  Cine minte si de ce? (Luni, 24 august 2015, 17:59)

  N.lamuritu' [anonim]

  Si atunci, cercetarile si cifrele aparute ca fiind ascunse sub pat, sunt sau nu reale? Care e adevarul si cine ne lamureste in priviinta d-lui Sas Mut? De ce nu iese el insusi la interval sa dea explicatii la bobor, asa cum, normal, facea Basescu? Ii e frica de faptul ca se incurca in minciuni si face o boacana si mai mare? Daca acest lucru i s-ar fi intamplat, de exemplu, Elenei Udrea, imediat vedeam o cohorta de politai cu zeci de catuse, procurori zambind satisfacuti si toti mascatii capitalei, plus televiziunile chemate pe firul scurt de urgenta...Halal Tara, halal presedinte!
  • -3 (9 voturi)    
   ai uitat ceva (Luni, 24 august 2015, 19:28)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui N.lamuritu'

   "Halal popor" ca doar poporul i-a ales.
   Dar ce te poti astepta de la unii care l-au tinut in brate pe Ceausescu 25 de ani ?
   A trebuit sa vina KGB-ul ca sa va scape de el...
   • -2 (8 voturi)    
    Deci (Luni, 24 august 2015, 19:45)

    andreitr [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    recunoști că rise project e kgb. Credeam că mi se pare. Așadar președintele îi deranjază pe kgb-psd-ilici-ponta. E foarte bine atunci. Bravo Iohannis!
    • -1 (1 vot)    
     recunoaste, recunoaste! (Marţi, 25 august 2015, 12:58)

     unu [anonim] i-a raspuns lui andreitr

     Stai nu trage! Recunoaste tot! El a infiintat Rise Project! Ba nu, el a infiintat KGB!

     Vai si-amar cati spalati pe creier bantuie pe-aici
 • +3 (11 voturi)    
  n'ar mai fi caz de ani (Luni, 24 august 2015, 18:17)

  nash pandelica [utilizator]

  ci de dna. nu e vorba de avere nedeclarata.
  e vorba de evaziune fiscala, daca se dovedeste adevarat. interesant ar fi sa se afle si cum, raifeisen si'a instalat sucursala, taman in casa primerelui.
  o fi fost, oare, cea mai potrivita.
  nu kazeru klauz ar trebui sa raspunda, ci raifeisen, sa spuna cum a obtinut sediul si cat plateste si cum plateste chirie....
  dna e prinsa cu rarincile..
  • 0 (6 voturi)    
   ei na ! (Luni, 24 august 2015, 19:25)

   CRMS [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

   Si de ce ar trebui o banca particulara sa dea explicatii publice cu privire la unde si de la cine isi inchirieaza ea sediile ?
   • +3 (3 voturi)    
    in calitate (Luni, 24 august 2015, 20:26)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui CRMS

    de martor la o ancheta penala condusa de dna, pe acuzatia de evaziune fiscala, fals in acte publice, abuz de functie, etc.
    cum drac ca toate casele lui herrr kaizer klauz au fost inchiriate la firme, la banca, chiriasi siguri ?! avea cele mai corespunzatoare case din sighii ?!
    ba mai mult, ar treebui cercetat si cum a dobandit acele case.

    casa din mihaileanu, de fapt un singur apartament intr'un imobil de 10 apartamente, a fost rascercetata, se tot cere sa fie cercetata.
    nicio banca, nimeni n'a inchiriat casa, apt. din mihaileanu.
    deci, mai draga, un burgermeister la sighi/hermannstadii isi permite mai multe case decat un primar general al capitalei..
    si madam stanciu, cea care l'a spalat, este posesoarea mai multor case, dupa spusele rarincai, cea care, zice ea, le'ar fi avut in grija.
    interesant ca toti care au prins o functie publica, s'au pus la borcanu' cu miere si s'au manjit bine pe ...deshte.

    declaratiile de avere ale boshilor cu stele mari, prin servicii, or avea declaratiile de avere secrete, aaaa ?! ca daca serviciile sunt secrete, asa si averile....
    • +1 (1 vot)    
     Răspuns (Marţi, 25 august 2015, 9:53)

     Radu I [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     „ba mai mult, ar trebui cercetat si cum a dobandit acele case.”
     Se cercetează deja. Și se anticipează niște concluzii... năucitoare. https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis
 • +2 (12 voturi)    
  mda... (Luni, 24 august 2015, 18:39)

  ..13 [utilizator]

  L-au ars pe asta de se da asa destept si sensibil.
  O influenta importanta a avut-o nevasta-sa, care acum se da in stamba.

  Nu este bine pentru RO.
  Dar defilam cu alesii nostri care ne reprezinta.
  O natie de agenti imobiliari cel putin pana in 2008...
 • +4 (14 voturi)    
  ma asteptam la altceva (Luni, 24 august 2015, 18:48)

  fotea [anonim]

  sa spuna cu hotarare ca ii actioneaza in instanta pe cei care-i terfelesc numele cu speculatii. Declaratia asta domoala nu face pentru mine decat sa confirme investigatiile
 • +5 (11 voturi)    
  De necrezut! (Luni, 24 august 2015, 19:49)

  marki [anonim]

  Nici sașii nu mai sunt... nemți. Așteptăm cu nerăbdare și alte precizări. Cum ar fi, de exemplu, cele referitoare la faptul că (citez):
  „Cea mai mare parte a proprietăților imobiliare deținute de familia Iohannis își are originea într-o retrocedare imobiliară întemeiată pe acte false.
  Cercetați penal la mijlocul anilor 2000, în dosarul deschis în urma acestei fraude, soții Iohannis nu au fost niciodată trimiși în judecată.”
  Mai multe amănunte, aici:
  https://www.riseproject.ro/articol/mostenirea-din-spatele-averii-imobiliare-a-lui-klaus-iohannis/
 • +5 (9 voturi)    
  Ghinion (Luni, 24 august 2015, 19:56)

  Ameronija [anonim]

  Poate se concretizeaza vulnerabilitatile mai vechi.
  Rise Project este o chestie serioasa care lucreaza "pas cu pas".
  Pe langa Procurori ne-ar trebui mai multe Rise-uri sa ajute la curatarea societatii.
  Spor la treaba si succesuri, vorba lu' vanghelion.
 • 0 (4 voturi)    
  ! (Luni, 24 august 2015, 20:13)

  Kpriciu [utilizator]

  Punct, și da la capăt!
  Nu, nenicule, de fapt a fost doar "punct și virgulă". To be continued bătaia de joc a romanilor, de după '89!


  Nu votul va schimba România în bine!
 • +2 (2 voturi)    
  hilar (Luni, 24 august 2015, 20:21)

  gigel de luxembourg [utilizator]

  daca neamtul a fost atat de prost incat sa semneze contract pe o suma si sa declare alta suma la Fisc atunci chiar ca ne meritam soarta.
 • 0 (2 voturi)    
  cel (Luni, 24 august 2015, 22:07)

  baronul stanganbuch [utilizator]

  mai dezastruos presedinte al romaniei, mai prost si decit tzapul umilica, omul varanului.


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version