Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PNL, i-a raspuns luni pe Facebook premierului Victor Ponta, care adresase la randul sau zece intrebari partidelor pe teme fiscale. Predoiu a raspuns cu zece contra-intrebari in care il acuza pe Ponta ca a dezinformat BNR, Parlamentul si Comisia Europeana in privinta datelor economice.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

Mai mult, Catalin Predoiu spune ca "E prea târziu, dragă Victor, să faci pe tehnocratul şi pe seriosul … Ai avut timp să fii serios şi corect. L-ai risipit. Timpul tău a expirat, indiferent dacă îţi termini sau nu mandatul la termen. Ai pierdut".

Raspunsul complet al lui Catalin Predoiu:

Contra-întrebări şi răspunsuri pentru cele zece întrebari ale “tehnocratului de Stambul” Victor Ponta:

1. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat prin omisiune Banca Naţională cu privire la lista pachetului de relaxare fiscală (vezi interviu M. Isarescu din Revista 22)?

2. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Comisia Europeana cu privire la eşecul reformelor şi programul lor “deraiat” (vezi declaraţie Vicepreşesdintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis)?

3. Chiar crezi ca te mai ia cineva în serios cu Codul Fiscal, după ce ai dezinformat Parlamentul cu privire la încadrarea deficitului pe anii urmatori in deficitul bugetar MTO asumat inclusiv prin votul tău, pe vremea cand îţi mai asumai un vot în Parlament, în 2012?

4. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios cu “tăierile” şi creşterea locurilor de muncă, când tu ai stat în 2009 la masa deciziilor Coaliţiei PSD – PDL, împreună cu Boc şi Băsescu atunci când s-a decis Acordul cu FMI, iar când ai devenit prim ministru ai promis un million de locuri de munca pe care le-ai prefacut in sute de mii de falimente ale IMM-urilor?

5. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când spui că ai nevoie de un deficit mai mare ca sa faci creştere economică, în condiţiile în care chiar în acest moment tu te lauzi (cu munca altora) pentru că faci şi creştere şi excedent bugetar, fară să mai spui că s-a produs creştere prin costuri de finanţare mici, datorate stabilităţii bugetare pe care vrei s-o distrugi acum, fară să mai spui că excedentul bugetar l-ai facut pe seama tăierii investiţiilor?

6. Chiar crezi că te ia cineva în serios când vrei să compari situaţia noastră cu Spania şi Franţa în materie de capacitate de redresare a unui deficit excesiv? Crezi ca in Spania managerii companiilor de stat se numesc şi ţin în funcţie cum l-ai ţinut tu pe Ciurel? Crezi că în Franţa contractele publice se iau şi se dau cum le dai tu şi le ia prietenul Ghiţă?

7. Chiar crezi că te ia cineva în serios cu privire la performanţa unui excedent bugetar obţinut pe seama tăierii investiţiilor? Nu ştii să vorbeşti decât de tăierile de salarii din 2010, operate din cauza de forţă majora, dar de tăierile de investiţii şi locuri de muncă pe care le-ai operat tu din cauza de prostie economică majoră nu sufli un cuvânt.

8. Chiar crezi că te ia cineva în serios când dai exemplul ţinta de deficit din 2014, atunci când tu te pregăteşti să o arunci în aer pe cea din 2016 şi 2017 prin amagirea poporului cu promisiuni pe care nu le poţi onora, doar că să creezi probleme viitoarelor guverne care nu te vor mai include nici pe lista portarilor de la guvern, indiferent ce partide le formează?

9. Chiar crezi ca te mai ia cineva in serios cand ai tupeul sa vorbesti de relatia cu FMI, cand ai distrus-o personal alaturi de fostul tau ministru Valcov prin aroganta, lipsa de tact diplomatic si pe alocuri dezinformare? Noroc ca a mai dres putin busuiocul Teodorovici, punandu-si cenusa in cap pe la Washington pentru ce ai facut tu şi Vâlcov.

10. Chiar crezi că te ia cineva în serios când ne dai lecţii de moralitate politică vorbind de crize şi scandaluri politice pe care le-ai provocat prin dezinformarea şi inconsecvenţa ta economică (33 de taxe în plus, urmate de relaxare fiscala nebugetată, excedent bugetar prin taieri de investiţii, urmat de deficit bugetar excesiv programat prin scaderi de taxe)?

11. Chiar crezi că te mai ia cineva în serios când vorbeşti de investiţii şi locuri de muncă, când tu n-ai construit un km de autostradă pe contractele semnate de tine? Ai pus pe butuci Oltenia şi Hunedoara, ai tergiversat şi aproape blocat Cernavodă şi ai pus in faliment antreprenorii români?

12. Chiar crezi că te ia cineva în serios când te autonumeşti “tehnocrat”, când toată viaţa ta, chiar şi în parchet, n-ai făcut decât politică pe langă pulpana unor politicieni care te-au depaşit şi prin cultură (Năstase) şi prin forţa politică (Dragnea, Boc, Băsescu)?

În fine, chiar nu inţelegi că s-a săturat toată lumea de tine, inclusiv propriul partid, din cauza felului in care te-ai comportat până de curând cu toată lumea, inclusiv cu poporul tău?

Chiar nu înţelegi că e prea târziu pentru tine pentru că ţi-ai bătut joc de toate cărţile pe care ţi le-au pus in mână prietenii şi patronii văzuţi şi nevăzuţi, pentru că ai călcat alături de pârtia pe care ţi-au deschis-o larg când au mizat pe tine?

E prea târziu, dragă Victor, să faci pe tehnocratul şi pe seriosul … Ai avut timp să fii serios şi corect. L-ai risipit. Timpul tău a expirat, indiferent dacă îţi termini sau nu mandatul la termen.

Ai pierdut.

Citeste si: