Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat luni ca sesiunea extraordinara a Parlamentului dedicata Codului Fiscal nu se va putea tine, urmand ca cererea de reexaminare a presedintelui Iohannis sa fie dezbatuta in sesiunea ordinara a forului legislativ. Tariceanu a fost astfel ecoul pozitiei de mai devreme a lui Liviu Dragnea, care si el a cerut prudenta. Mai mult: Tariceanu a abdicat astfel de la pozitia inflexibila pe care o adoptase in ultimele saptamani.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Acesta a declarat ca sustine ideea unor noi consultari intre partidele politice pe marginea Codului Fiscal, astfel incat sa se ajunga la o decizie comuna, care sa garanteze stabilitatea cadrului fiscal.

"Trebuie sa dam garantia oamenilor de afaceri ca nu exista riscul modificarii Codului Fiscal odata cu viitoare alegeri", a sustinut Tariceanu, argumentand ca este "mai intelept sa nu ne grabim inutil si sa facem inca o faza de consultari si discutii si analize pe Codul Fiscal".

Aceste analize vor fi efectuate pe baza datelor furnizate de "specialistii din Ministerul de Finante", a spus acesta.

Intrebat ce a determinat aceasta schimbare, in conditiile in care parlamentul tocmai se reunise luni in sesiune extraordinara, Tariceanu a spus ca inalnirea de saptamana trecuta dintre liderii partidelor parlamentare "nu a fost absolut deloc convingatoare" in conditiile in care Banca Nationala si-a mentinut analiza legata de efectele aplicarii acestor masuri de relaxare.

In aceste conditii, "am propus si partidelor din opozitie sa facem joi o discutie politica dupa ce vom fi analizat in amanuntime datele bugetului pentru a putea sa luam o decizie de consens", a mai spus acesta.

Citeste si: