Copresedintele PNL Alina Gorghiu face o legatura intre demisia guvernului Tsipras din Grecia si situatia din Romania, afirmand, intr-o postare pe Facebook, ca "lectia greceasca e aceea ca populismul poate prabusi o tara" si ca premierul Victor Ponta "actioneaza dupa aceasta reteta". acuzandu-l pe acesta de cinism. Gorghiu avertizeaza ca "cel mai important este sa nu ne facem rau cu mana noastra".

"Demisia guvernului Tsipras de la Atena reprezintă o nouă problemă pentru o țară aflată de multă vreme într-o situație foarte dificilă. Inclusiv din acest motiv prudența și responsabilitatea rămân în continuare esențiale pentru România.

Cel mai important lucru este să nu ne facem rău cu mâna noastră, intrând – prin cheltuieli nesăbuite – în deficite bugetare de genul celor care au dus Grecia aproape de faliment.

Nu pot accepta cinismul lui Victor Ponta de a planta bombe cu ceas, setate să explodeze în economie după ce nu va mai fi premier. Lecția grecească e aceea că populismul poate prăbuși o țară, iar premierul Ponta acționează exact după această rețetă a iluziilor vândute oamenilor", scrie Gorghiu in mesajul sau.