Europarlamentarul Cristian Busoi, candidat in cursa interna a PNL pentru alegerile la Primaria Capitalei, a afirmat marti ca in luna noiembrie vor realiza sondaje de opinie privind candidatii inscrisi in cursa interna pentru Primaria Capitalei. El considera ca o fragmentare a votului in randul candidatilor de dreapta va repreznta un ajutar dat candidatului PSD.

Cristian BusoiFoto: cristianbusoi.eu

"In aceasta competitie interna, programul pe care il prezint colegilor mei si, sigur, si opiniei publice, pentru ca vorbim despre un sondaj de opinie la finalul lunii noiembrie, vizeaza poluarea care sufoca cetatenii Bucurestiului, problema parcarilor. Dincolo de aceste probleme, cred ca bucurestenii asteapta o administratie care sa se bazeze pe cateva valori", a declarat Cristian Busoi, in cadrul unei dezbateri privind valorile morale organizate de asociatia "Centrul de Analiza Strategica Aplicata".

"Nu cred ca va fi un singur candidat din partea dreptei. Sigur, o fragmentare a votului pe Dreapta va oferi o sansa in plus candidatului PSD, oricare ar fi acela, dar cred ca acele valori trebuie sa fie valorile integritatii, credibilitatii si responsabilitatii", a mai declarat Busoi citat de Adevarul.

La randul sau, referindu-se la valori, deputatul liberal Ovidiu Raetchi, candidatul PNL la primaria Sectorului 5, a afirmat ca "incercam sa construim un PNL care sa isi asume tot ceea ce inseamna discursul de dreapta".

Raetchi a precizat ca "desi" este "un adept al legii antilegionare" intelege "spaima" cu care socitatea raspunde la aceasta. (N.r.: Se refera la Legea nr. 217/2015 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii).