Dan Voiculescu, presedintele PC, a declarat joi ca isi va amana demisia pana in ianuarie, pe motiv ca la inceputul anului se va organiza un congres al partidului, ocazie potrivita pentru o posibila retragere de la sefia partidului. Desi inaintea alegerilor europarlamentare anuntase ca in cazul unui esec va demisiona impreuna cu toata conducerea centrala a partidului, Voiculescu, la fel ca si colegul sau Corneliu Vadim Tudor, "a cedat" la rugamintile filialelor PC de a nu mai demisiona.

"Am promis ca nu voi mai candida pentru functia de presedinte al PC si sunt un om de onoare. Voi asigura pana la congres presedintia partidului, iar apoi ma voi dedica in continuare PC. Nu trebuie sa fiu presedinte pentru a ma dedica partidului" , a declarat joi Voiculescu.

Voiculescu a mai spus ca a renuntat la demisie la rugamintile membrilor PC. Liderul conservatorilor a mai precizat ca pana la congresul din ianuarie cineva trebuie sa asigure sefia partidului si, prin urmare, a decis sa ramana.

In schimb, dupa analiza esecului la euroalegeri, 11 lideri de organizatii judetene ale PC au demisionat. Este vorba despre sefii organizatiilor din Constanta, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Olt , Bihor, Cluj, Marmures, Salaj, Satu Mare si Brasov.

Liderul PC, Dan Voiculescu este la a doua razgandire privind demisia, prima fiind inregistrata cand CNSAS i-a dat verdict de politie politica.