CSM a sesizat Inspectia Judiciara dupa declaratiile unor liberali in privinta procurorului general Tiberiu Nicu. Miercuri ministrul justitiei,Robert Cazanciuc solicitase verificari din partea CSMdin cauza declaratiilor luiRadu Zlatisi a luiMihai Saplacan.

"Ca urmare a informatiilor lansate in spatiul public de catre reprezentanti ai clasei politice referitoare la unele activitati procedurale desfasurate de procurorii din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si a sesizarii transmise de ministrul justitiei, Consiliul Superior al Magistraturii a sesizat Inspectia Judiciara in vederea efectuarii de verificari in legatura cu posibila atingere adusa independentei procurorilor si independentei sistemului judiciar", informeaza un comunicat CSM.

"Pe aceasta cale Consiliul Superior al Magistraturii solicita tuturor reprezentantilor clasei politice si nu numai, sa respecte obligatia de rezerva fata de activitatile sistemului judiciar, cu atat mai mult cu cat opiniile exprimate public fac referire la dosare aflate pe rolul instantelor judecatoresti", scrie sursa citata.

Zlati a declarat joi ca CSM are totala libertate sa cerceteze ceea ce crede de cuviinta, prin Inspectia Judiciara sau prin celelalte proceduri care ii stau la indemana, dar "nici eu, nici colegul Seplecan nu am comentat o hotarare judecatoreasca sau activitatea unei instante judecatoresti, ci activitatea unor procurori".