Presedintele PSD Satu Mare a vorbit intr-un interviu la o televiziune locala despre concurenta neloiala in partid, acuzand faptul ca exista membri in PSD care incearca sa convinga alti colegi sa depuna plangeri penale pentru "a-ti lua locul", lucru pe care Govor il considera a fi "o chestie marsava", relateaza Gazeta de Nord-Vest. Govor a vorbit si despre scandalul stenogramelor de anul trecut, cand DNA Oradea s-a autosesizat dupa ce site-ul Gandul a publicat inregistrarea si stenogramele discutiilor purtate de seful PSD Satu Mare, Mircea Govor, cu primari, directori de scoli si de deconcentrate din judet, in care liderul PSD ii ameninta si pe acestia ca nu vor mai primi nici un ban de la Consiliul Judetean daca nu scot rezultate bune pentru Victor Ponta la turul 2 al alegerilor.

Mircea Govor (st.), Liviu Dragnea si Dorel Coica, primarul Satu Mare (dr.)Foto: Agerpres

"Competitiile din partid si in special criteriile acestea de integritate care s-a dorit a se introduce in statut au creat o competitie neloiala chiar si la Satu Mare. Au fost situatii in care unii, daca au o ocupatie oarecare si sunt in contact cu oamenii, un avocat de exemplu, umbla pe la colegii din partid incercand sa-i determine sa faca plangeri impotriva ta ca sa poata sa-ti ia locul. O chestie marsava, o dovada de lipsa de bun simt. S-au creat tot felul de probleme de genul acesta. Sunt de parere ca viata politica ar trebui sa se desfasoare pe un teren normal, nu prin astfel de manarii prin care incerci sa atragi un politician in sfera penala pentru ca sa-i iei locul in fruntea partidului. Am vrut sa fac o conferinta de presa, dar am renuntat pentru ca n-am vrut sa expun partidul. Anumite persoane au incercat si cu mine sa faca chestii de genul acesta, sa foloseasca institutiile de forta ale statului ca sa ma compromita si sa poata apoi sa-mi ia locul. Dupa chestia cu inregistrarea, am trecut si peste acest moment. Mi s-a si sugerat de catre unii sa fac pasul in spate, sa las pe altii mai tineri. Insa nu sunt un om atat de lipsit de experienta si atat de fricos" a declarat Govor intr-o emisiune a postului de televiziune Nord Vest TV.

Despre scandalul stenogramelor, Govor a afirmat: "Dupa primii doi ani, nu am mai vrut sa candidez pentru ca in timpul campaniei electorale la prezidentiale, dupa cum stiti, a fost o sedinta asa, mai agitata. Nu m-am suparat nici pe lege, nici pe alegatori, insa m-am suparat pe colegii care m-au inregistrat. Practic, prin acest lucru au incercat sa-si bata joc de partid, caci de mine, personal, n-au avut cum. N-am incalcat legea, dar au vrut sa ma expuna unui circ national. Intr-o anumita masura au si reusit, caci i-au avantajat pe adversarii nostri politici pe moment. Atunci am stat si m-am gandit. Este foarte greu sa conduci un partid, in care sunt oameni de tot felul. In fiecare partid, nu numai la noi. PSD este un partid puternic, bine structurat si cu foarte multi oameni de valoare. La ora actuala, PSD are cei mai puternici politicieni. Nu e usor sa conduci un asemenea partid. Daca ar fi usor, l-ar conduce oricine. Sa fii presedintele unui partid ca PSD nu este la indemana oricui. Este atat o onoare, trebuie sa recunosc acest lucru, dar este si o responsabilitate foarte mare", a spus Govor, citat de Gazeta de Nord-Vest.

Reamintim ca o stenograma a sedintei PSD Satu Mare dupa turul 1 al alegerilor, obtinuta si publicata de Gandul, arata cum seful organizatiei judetene Mircea Govor, care e si vicepresedinte al Consiliului Judetean, ii ameninta pe membrii de partid cu rezultate slabe la turul 1: primari, consilieri, directori de deconcentrate sau directori de scoli.

"Deci nu se mai poate. Daca vreti sa lucram bine impreuna, bine, daca nu cu asta basta. (...) Cei care nu veti avea rezultate in turul doi, cat sunt eu in Consiliul Judetean si cat am posibilitate, nu o sa primiti niciun cinci bani. Cand se repartizeaza bugetul - zero si garantez ca niciunul nu mai primeste nimic. Stati si muriti, asta e viata. (...) Si-o spun foarte clar. Toti directorii de deconcentrate care au fost numiti politic, directorii de scoli, toti care au fost numiti politic daca nu participa efectiv la campanie, pleaca acasa", le spune Mircea Govor, potrivit unei inregistrari obtinute de Gandul.

Cu taierea fondurilor au fost amenintati si reprezentantii bisericii, cu care, sustine Govor, a discutat pentru sprijin pe 16 noiembrie. In inregistrare se poate auzi planul pe care il face seful PSD Satu Mare il face penru duminica alegerilor in care cere mobilizare maxima a activului de partid in fata sectiilor de votare, unde sa-i sfatuiasca pe oameni sa voteze cu Ponta.