Presedintele Klaus Iohannis a facut luni pe Facebook un scurt bilant al intalnirilor pe care le-a avut in mandatul sau de presedinte, amintind de discutiile cu liderii politici din Franta, Germania, Marea Britanie, Italia ori Spania, si a anuntat ca va avea astfel de intrevederi "si cu alti lideri din intreaga lume".

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Nici Iohannis si nici Administratia Prezidentiala nu au anuntat pana acum programul viitor al presedintelui si eventualele intalniri cu omologi straini.

Postarea completa a lui Klaus Iohannis:

Cred ca un stat puternic nu este unul izolat, ci unul care se bucura de respectul si increderea partenerilor, ai carui reprezentanti comunica si discuta permanent cu omologii lor pentru a construi proiecte comune. Am avut privilegiul ca in aceste prime luni de mandat sa ii reprezint pe concetatenii mei, din tara si din afara granitelor, in discutiile cu presedintii Frantei, Poloniei, Austriei, Italiei, Portugaliei, cu cancelarul Germaniei, cu prim-ministrul Spaniei, cu cel al Marii Britanii si nu numai. Voi continua sa am asemenea intrevederi si cu alti lideri din intreaga lume, pentru ca vreau ca Romania sa fie perceputa pretutindeni pe masura potentialului sau ca stat si pe masura ambitiilor noastre ca natiune.