Elena Basescu anunta, intr-un interviu acordat publicatiei Evenimentul Zilei, ca intentioneaza sa revina in activitatea politica, "daca va exista un context favorabil si daca imi va permite conjunctura", precizand ca este posibil ca acest lucru sa se intample de anul viitor. Fiica cea mica a fostului presedinte Traian Basescua a mai afirmat ca are deja in minte o serie de idei pentru proiecte legislative pe zona de protectie sociala si de incurajare a natalitatii, inspirate de probelemele cu care s-a confruntat in calitate de parinte.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebata daca regreta ca a renuntat la politica pentru familie si daca ia in considerare revenirea in politica, Elena Basescu a raspuns:

"Nu as spune neaparat ca am renuntat la cariera politica. Mai degraba am luat o pauza, pentru a ma ocupa de ce e mai important in viata: aducerea pe lume a copiilor si cresterea lor. Aceasta decizie mi s-a parut foarte fireasca, pentru ca nu cred ca viata fara copii iti poate aduce implinire si fericire. Sau, cel putin, nu cunosc niciun caz. Aparitia celor doua minuni, Sofia si Traian junior, in viata mea mi-a oferit insa o noua perspectiva. Imi doresc sa contribui la o Romanie mai buna in care ei sa creasca si sa traiasca. Am deja in gand o multime de idei pentru proiecte legislative pe zona de protectie sociala si de incurajare a natalitatii. Sunt lucruri mici, pe care le observ acum zi de zi, si pe care cred ca as putea sa le imbunatatesc. De exemplu: acum cateva zile, a trebuit sa-l vaccinez de 6 luni pe Traian junior si nu am gasit in farmacie vaccinul prescris de medicul pediatru. E o chestie aparent marunta, dar cu care se confrunta sute de mii de parinti in fiecare an. Si asta este o problema de sistem, generata tot de incompetenta factorului politic. Eu as incerca sa rezolv toate aceste probleme pentru toti copiii care nu au parte de atentie si oportunitati. Daca va exista un context favorabil si daca imi va permite conjunctura, voi reveni in activitatea politica. Poate chiar de anul viitor"