Directorul IDR Dan Petre a declarat pentru Romania Libera ca a fost constrans sa concedieze sase cercetatori ca urmare a unui raport al Curtii de Conturi care arata ca acestia nu respectau prevederile Codului Muncii. Cei sase cercetatori intentioneaza sa dea in judecata institutia acuzand concediere abuziva.

Sase cercetatori ai IDR - conf. dr. Armand Gosu, conf. dr. Florin Diaconu, conf. dr. Andrei Siperco, conf. dr. Alin Ciupala, prof. dr. Ovidiu Bozgan, lect. univ. dr. Bogdan Antoniu - au fost concediati de institutie dupa ce Curtea de Conturi a aratat, in urma unui control, ca angajatii aveau contract de munca si la o alta institutie de invatamant superior, in speta Universitatea Bucuresti, iar prin insumarea acestor contracte se depasea durata maxima a orelor de munca admise de legislatie.

Cercetatorii vizati au acuzat ca decizia de a-i concedia este "abuziva, si ilegala", dar si "cu atat mai stranie cu cat, desi la IDR numarul celor care predau si la Universitate e mult mai mare, doar noi, sase, am fost dati afara", potrivi conf. dr. Armand Gosu.

Direcroul IDR a declarat pentru Romania Libera ca nu exista tensiuni personale care sa fi dus la desfacerea contractelor de munca, iar decizia a fost luata dupa definitivarea raportului Curtii de Conturi. Dan Petre a mai precizat ca le-a oferit cercetatorilor vizati optiunea de a mai renunta la oire astfel incat sa se incadreze in limitele impuse de lege.