Copresedintele PNL Vasile Blaga a anuntat luni ca Emil Boc s-a inscris in cursa pentru depunerea candidaturii pentru un nou mandat la alegerile locale din 2016, in cadrul procedurii interne a liberalilor.

Emil BocFoto: Agerpres

Anuntul a fost facut de Blaga intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta Biroului Politic National al liberalilor.

Luni dimineata, co-presedintele PNL Cluj Daniel Buda a declarat ca Emil Boc a amanat depunerea candidaturii.

"PNL nu pune, luni, candidatii la alegerile locale, este o inventariere a potentialilor candidati. Emil Boc a anuntat atat conducerea PNL Cluj, cat si conducerea nationala a partidului ca, in acest moment, este preocupat doar de problemele proiectelor cu fonduri europene de 150 de milioane de euro si deseurilor si apreciaza ca ar fi prematura evaluarea unei candidaturi ferme. Este o abordare absolut responsabila din partea actualului primar, dincolo de rigorile interne ale PNL, care intelege ca sunt chestiuni care trebuie rezolvate pentru a se putea continua o buna gospodarire a municipiului Cluj-Napoca. Este un comportament de om responsabil, vrea intai sa rezolve problemele stringente ale orasului. Abordarea este urmare a experientei administrative a lui Emil Boc", a spus Buda.

El considera ca, in perioada urmatoare, Boc va rezolva problema deseurilor si va duce la bun sfarsit proiectele cu fonduri europene, astfel incat va candida anul viitor pentru un nou mandat.

La randul sau, vicepresedintele PNL Alin Tise a declarat ca la BPN de luni nu se va lua nicio decizie privind desemnarea candidatilor liberali la alegerile locale, fiind vorba doar despre o prima analiza.

"Vedem unde avem candidati, unde nu avem. Daca sunt localitati unde vor fi mai multi candidati se va face sondaj de opinie, pentru a vedea cine este cel mai bine plasat. Luni, in sedinta, nu se valideaza nimic, cu nume", a spus Tise.

Singura persoana care si-a depus candidatura in cadrul PNL pentru functia de primar al municipiului Cluj-Napoca este actualul presedinte al Consiliului Judetean Cluj, Mihai Seplecan. El si-a depus candidatura si pentru Consiliul Judetean Cluj, pentru a figura pe lista de consilieri judeteni, dar si pentru functia de presedinte al CJ Cluj, desi acest lucru nu s-a cerut, intrucat nu este o functie aleasa de electorat, in conditiile in care, in 2016, seful CJ va fi ales din randul consilierilor.

Saptamana trecuta, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, spunea ca nu a luat nicio decizie privind o noua candidatura la Primarie, adaugand ca este preocupat de problemele orasului, precum cele privind ridicarea deseurilor menajere sau gestionarea proiectelor europene in valoare de 150 de milioane de euro.