Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, luni, ca, in opinia sa, noul Cod fiscal va fi revotat in Parlament si promulgat de actualul sef al statului, adaugand ca responsabilitatea pentru stabilitatea fiscal-bugetara a Romaniei este zero la oamenii politici.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Cred ca va fi votat (noul Cod fiscal - n.r.) si cred ca Iohannis il va promulga. In momentul de fata, responsabilitatea pentru stabilitatea fiscal-bugetara a Romaniei este zero la oamenii politici. Uitati-va si cu salariile speciale pentru inaltii demnitari, a sarit si Parlamentul, pensii speciale desi oamenii nu au contribuit la fondul de pensii, deci este un furt. Uitati-va la avalansa de promisiuni si mai ales la avalansa de reduceri de venituri in bugetul de stat, in timp ce reducerea de cheltuieli nu se produce prin nicio masura. Se scoate taxa de stalp, se scoate acciza, (...) dar trebuie pus ceva in locul lor. Se reduce TVA, dar trebuie pus ceva in locul lui. (...) Cred ca iresponsabilitatea cu privire la macrostabilitatea economica a Romaniei este maxima", a sustinut Traian Basescu, luni, la sediul PMP.

El a adaugat ca "teoria lui Tariceanu este reimplementata acum de Ponta" si a avertizat ca "2017 va fi anul 2010 al crizei profunde, cu o tara destabilizata economic".

"Am convingerea, anul acesta, cu pomenile electorale facute, este echivalentul anului 2007 din timpul lui Tariceanu. Intrarea noului Cod fiscal inseamna echivalentul lui 2008 din timpul lui Tariceanu. Imi fac datoria, ca om cu experienta si care nu mai are interese, sa avertizez ca 2017 va fi anul 2010 al crizei profunde, cu o tara destabilizata economic si care va avea din nou deficit de cont curent consistent, pentru ca se stimuleaza din nou urias consumul, iar Romania nu produce cat ar consuma romanii cand au bani, pe de-o parte, iar pe de alta parte va trebui sa se imprumute multi bani pentru a se acoperi gaurile generate de relaxarea fiscala irationala pe care o face actuala majoritate. (...) Daca se va promulga noul Cod fiscal, 2017 va fi echivalentul lui 2010", a spus fostul presedinte.

De asemenea, Traian Basescu a opinat ca, "in ce-i priveste pe liberali, acestia au fost partasi la ceea ce s-a votat in Parlament, iar incercarea de a se spala pe fata de ce o sa urmeze, daca acest nou Cod fiscal intra in vigoare, este ridicola".

Fostul presedinte sustine ca in aceasta toamna UNPR va face o alianta cu PNL iar PSD va intra in Opozitie.

"Toamna politica ne prinde cu UNPR in alianta cu PNL, ca asa va fi interesul national, si cu PSD in Opozitie", a declarat Traian Basescu, intrebat cum vede evolutia de pe scena politica in perioada urmatoare.