Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi seara, ca ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, trebuia sa aiba o reactie publica cat mai rapida in cazul celor sapte tineri din judetul Vaslui acuzati ca au violat o tanara de 17 ani, potrivit Agerpres.

'Cred ca Robert Cazanciuc ar trebui sa fie mai prezent in public. (...) In ceea ce priveste acei violatori, cred ca Robert Cazanciuc trebuia sa intervina, trebuia sa iasa foarte repede, pentru ca a fost foarte multa emotie si emotie indreptatita si teama indreptatita. Am vorbit cu foarte multi oameni si mi-au spus ca daca alti potentiali violatori, care vad ca cei ca ei care au comis asa ceva sunt in libertate, se gandesc ca pot face astfel de fapte si sa nu pateasca nimic. Pana la urma am inteles ca institutiile abilitate au inceput sa se miste. Acolo a fost o greseala a lui Robert Cazanciuc, trebuia sa intervina, pentru ca acolo nu era vorba de un atac asupra justitiei. Nu stiu ce l-a retinut, nu mai sunt in Guvern', a afirmat Liviu Dragnea la Antena 3.

El s-a declarat solidar cu toate tinerele care au suferit abuzuri si spera ca astfel de incidente sa se intample din ce in ce mai putin sau deloc.

Cazul celor sapte tineri vasluieni care au violat o adolescenta anul trecut si sunt cercetati sub control judiciar a starnit, in ultimele zile, reactii dure atat din partea unor persoane publice, cat si a unor asociatii neguvernamentale. Totodata, cetateni din tara si din strainatate s-au solidarizat cu tanara si s-au oferit sa-i acorde sprijin.