Liviu Drangea, presedintele interimar al PSD, a prezentat joi o serie de planuri pentru devzoltarea partidului in urmatoarea perioada, afirmand ca partidul se va "deschide" si reiterand faptul ca isi doreste dialog politic cu toti actorii politici. Dragnea a vorbit si despre cum vor fi pregatiti candidatii la alegerile locale de anul viitor si despre colaborarea cu ONG-uri.

"Vom gandi un nou proiect politic. Vom deschide partidul la o dezbatere despre modernizarea stangii si a societatii romanesti si vom aduce alaturi de partid intelectuali de stanga, chiar daca uneori ne critica", a spus Dragnea.

Intrebat cine sunt intelectualtii de stanga la care se referea, Dragnea a afirmat ca nu va da nume.

El a vorbit despre schimbarea climatului politic in Romania, afirmand ca doreste un dialog politic cu celelalte partide politice precum si cu presedintia, guvernul si parlamentul.

O alta masura va fi lansarea unei platforme online pentru tineri, unde sa se depaseasca "nivelul de like-uri si sustineri pe Facebook" si sa aiba loc dezbateri online.

In ceea ce priveste alegerilor locale, calendarul prezentant de Dragnea presupune ca pana pe 15 octombrie fiecare organizatie sa trimite propunerile candidatilor, "insotite de o fisa din care sa reiasa argumentele organizatiei" pentru respectivul candidat, precum "existenta riscului de incompatibilitate" sau "integritatea" candidatului.

El a anuntat si ca acesti candidati "vor intra intr-un program intens de training comunicare publica" si de pregatire pentru functia pe care urmeaza sa o ocupe.

In privinta comunicarii interne, Dragnea va relansa videoconferintele cu organizatiile din tara. "Membrii nostri pot afla in mod real despre intentiile noastre de la centru si deciziile pe care vrem sa le luam" a spus el. De asemenea, vor face un newsletter saptamanal online unde acestia sa posteze comentarii.

Dragnea a "rugat" ministrii ca in aparitiile publice sa comunice ce fac ei petnru cetateni in domeniul pe care il activeaza. "Un ministru care merge la o emisiune si comenteaza alte teme ce nu tin de domeniul in care activeaza nu ajuta nici guvernul, nici partidul.

Liderul interimar a mai spus ca "este nevoie de o noua abordare cu societatea civila", vorbind despre o comunicare continua fara niciun fel de formalism. "Avem ONG-uri cu activitate deosebita si este pacat sa nu beneficiem de experienta lor.

"Ministrii vor comunica mai bine si mai des cu grupurile parlamentare PSD, pentru ca parlamentarii care sa fie informati mai bine despre activitatea minsitrilor si prim- minsitrul sa fie informat mai bine despre pucntul de vedere al parlamentarilor care il sustin" a mai spus Dragnea.