Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat joi ca situatia datoriilor pe care le are partidul este "foarte proasta", dar nu la fel de proasta ca in 2010, cand a fost ales la conducerea partidului alaturi de Victor Ponta.

"Este foarte proasta (situatia datoriilor - n.r.), dar este mai putin proasta decat in 2010 cand impreuna cu Victor Ponta am fost alesi la congres. Fata de ce era atunci am mai diminuat cu 30-40%" a declarat Dragnea, intrebat despre datoriile PSD.

El a reamintit de cotizatia de un leu pe care fiecare membru trebuie sa o achite, considerat "este cel mai sigur si cel mai corect procedeu" de finantare.

Dragnea a declarat ca "sunt cativa" care se asaza la masa, mananca si pleaca, fara sa plateasca.

Partidul Social Democrat inregistreaza in contabilitate o datorie de 32 de milioane de lei, 25 de milioane fiind datorii care ar trebui platite de partid intr-o perioada mai mica de un an de zile, potrivit Gandul.info, care publica documente oficiale de la Ministerul Finantelor. Amintim ca HotNews.ro a relatat ca PSD are conturile blocate din cauza datoriilor care depasesc 6 milioane de euro.

Acest bilant fiscal a fost depus de PSD la sfarsitul anului trecut. Gandul noteaza ca premierul, care a demisionat duminica trecuta de la sefia PSD, a cerut un audit la partid cand a devenit presedintele partidului, la acel moment vorbind de o datorie de sase milioane de euro, lasata mostenire de Mircea Geoana.

Potrivit bilantului confirmat de Ministerul de Finante, la capitolul "datorii ce trebuie platite intr-o perioada de pana la un an" in dreptul PSD apare suma de 25.235.600 lei, iar la capitolul "datorii ce trebuie platite intr-o perioada mai mare de un" este trecuta suma de 6.897.577 lei.

Potrivit documentului PSD, partidul are 74 de angajati.