Copresedintele PNL, Vasile Blaga, a declarat miercuri ca profilul candidatului PNL ce va candida la primaria Capitalei este cel a lui Klaus Iohannis, iar pentru primariile din tara, unde exista deja un primar liberal in functie, acesta are "drept de preemptiune", potrivit Agerpres.

"In acest moment sunt candidati care doresc sa intre in competitie. Sunt propuneri, dar am stabilit asupra uneia dintre ele, pentru ca organizatia de Bucuresti abia acum trebuia sa finalizeze o analiza sociologica prin care sa defineasca clar profilul candidatului, si va spun de pe acum care va fi: profilul Klaus Iohannis. (...) Eu cred ca bucurestenilor le lipseste un manager. Bucurestiul ma intereseaza in mod cu totul deosebit, pentru ca noi am acordat foarte multa atentie celor care coordoneaza activitatea din Bucuresti si o sa ne indreptam acum si spre Bucuresti cu mult mai multa atentie, pentru ca suntem prin tara zi de zi, dar Bucurestiul este la doi pasi", a precizat Vasile Blaga, la Realitatea TV.

Acesta a adaugat ca, in ceea ce priveste alegerile locale din 2016, partidul are termene foarte stricte, luna viitoare urmand a fi discutate toate candidaturile.

In ceea ce priveste primarii in functie, acestia au "drept de preemptiune" daca nu au probleme cu legea, iar in cazul in care exista mai multi candidati, numele celui care va fi trecut pe buletinul de vot trebuie stabilit in urma unor sondaje si analize sociologice.

La implinirea unui an de la fuziunea dintre PNL si PDL, Vasile Blaga a apreciat ca lucrurile merg foarte bine, chiar daca mai sunt unele probleme de rezolvat.

"Mai sunt si lucruri de rezolvat si nu o sa le ascund sub pres. Nu o fac nici eu si nu o face nici doamna Gorghiu. (..) Saptamana trecuta am fost in Baragan. Nu prea suntem multumiti de cum merg treburile acolo, dar si in alte judete avem inca lideri care au, asa, ei - si o spun, iata, la televizor - asa, aerul de asistati politic. Nu social, politic. Adica, stiti cum?, sa traga altii, ca si la prezidentiale, ca ne va fi bine la toti. Ei, lucru asta nu se va mai intampla si de aceea vrem niste termene foarte, foarte serioase in partid", a subliniat liderul liberal.