Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, miercuri, la Digi24, ca a fost o greseala ca Victor Ponta sa detina in acelasi timp sefia Guvernului, dar si a PSD, un lucru care trebuie evitat in partid pe viitor si crede ca acesta a fost si motivul pentru care Ponta s-a retras din fruntea PSD.

"Pe fondul situatiei medicale a lui (Victor Ponta - n.r.) si pe fondul presiunilor permanente la care era supus, cred ca a ajuns la concluzia ca nu poate gestiona amandoua functiile. Oricum, si functia de presedinte PSD si functia de prim-ministru intr-o singura mana este foarte mult si cred ca de aici inainte in PSD nu trebuie sa mai facem asa ceva, pentru ca greutatea este foarte, responsabilitatea este foarte mare", a spus liderul interimar al PSD, care a subliniat ca este foarte greu ca un singur om sa fie si un lider de partid eficient, dar si un premier bun, in acelasi timp.

"Cred ca a luat decizia asta simtind ca ii este mai usor sa se poata ocupa in special de Guvern", a completat Dragnea, prezent la o emisiune a postului TV Digi24.

Invitat la B1 TV, fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca Ponta ar fi trebuit sa renunte la sefia PSD pentru a detensiona partidul.