Vicepremierul Gabriel Oprea a declarat, miercuri, ca este, "poate" "o punte" intre Palatul Victoria si Palatul Cotroceni, in contextul disputelor privind majorarea salariilor demnitarilor, precizand ca este o masura adoptata cu buna-credinta, pentru a combate coruptia la nivelul inaltilor demnitari.

Gabriel OpreaFoto: Agerpres

"Am dat explicatiile necesare la timpul respectiv, am explicat cum s-a nascut aceasta ordonanta. Eu nu sunt un om care sa faca jocuri de putere, poate sunt chiar o punte intre Palate, pentru ca este nevoie de asa ceva", a declarat Gabriel Oprea, intrebat daca i-a sugerat premierului Victor Ponta sa accepte aceasta ordonanta pentru a evita un conflict cu Palatul Cotroceni, transmite Mediafax.

Vicepremierul a mai explicat ca aceasta ordonanta privind majorarea salariilor demnitarilor a fost adoptata "cu buna credinta si cu responsabilitate". "Cred ca in aceasta etapa istorica necesara pentru Romania - de aceea Romania e data de exemplu de intarire a institutiilor statului, inclusiv a justitiei - (...) este nevoie ca decidentii din Guvern sa fie platiti la nivelul Uniunii Europene, ca aici ne raportam, sa avem oameni competenti si sa luptam si sa nu avem oameni corupti, in primul rand", a completat Oprea.

Mai mult decat atat, vicepremierul a spus ca este nevoie de o astfel de masura pentru a combate coruptia in randul inaltilor demnitari, "in contextul general in care se maresc toate salariile bugetarilor, acesta a fost contextul general pe care l-am explicat la momentul respectiv si a fost inteles si de domnul Victor Ponta si de ceilalti colegi din Guvern".