Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marti, pentru Agerpres, ca invitatia la dialog a PNL pe teme de interes major, inclusiv Codul Fiscal, este binevenita, o intalnire urmand sa aiba loc dupa data de 15 august.

Kelemen HunorFoto: Agerpres

'Eu cred ca este binevenita o astfel de initiativa, o astfel de invitatie la dialog. Noi am spus ca, sigur, vom stabili impreuna data, ora, locul. Astazi am avut o discutie telefonica cu doamna presedinta Gorghiu si am stabilit ca dupa 15 ne vom intalni. Inca nu stim exact cand, dar dupa 15 august si vom discuta toate aceste subiecte, care sunt intr-adevar importante', a declarat Kelemen Hunor.

El a sustinut ca se poate merge pe linia masurilor adoptate in Codul Fiscal, acestea putand fi aplicate si etapizat.

'Legat de Codul Fiscal, nu am stabilit nimic, nu era nimic de stabilit, doar ca trebuie sa discutam. Si sigur eu, din acest punct de vedere, am mai spus ca asa cum avem noi informatiile legate de situatia bugetului, a veniturilor si a cheltuielilor si prognoza pentru anii care urmeaza, asa cum am votat noi credem ca se poate merge pe aceasta linie. Daca e nevoie de o anumita etapizare, sigur, asta poate sa fie o alta discutie', a spus liderul Uniunii.

Kelemen a reafirmat ca, mai ales in perioade mai dificile, trebuie sa existe dialog intre Putere si Opozitie pe teme majore, care preocupa intreaga societate.

'Sunt cateva teme care ar trebui sa ne preocupe pe noi toti, fiindca este vorba de agenda generala a tuturor celor care traiesc in Romania si nu e vorba de agenda opozitiei sau a celor care se afla la guvernare, la putere Si Codul Fiscal, retrimiterea Codului Fiscal, discutia pe Codul Fiscal este un astfel de subiect, precum si cateva domenii, cateva reforme necesare', a aratat presedintele UDMR.

El a adaugat ca, inca de la inceputul anului, Uniunea a propus o dezbatere si chiar un acord 'in ceea ce priveste problemele din invatamant, din sanatate, chiar o abordare, hai sa spunem asa, normala intre opozitie si putere, intre majoritate si minoritate, in ceea ce priveste relatiile romano-maghiare sau relatiile intre majoritate si minoritatile etnice'.

PNL propune tuturor liderilor partidelor parlamentare demararea si organizarea in perioada urmatoare a unor consultari asupra temelor ''care pot schimba Romania in bine'', fiind necesar pe aceste subiecte un acord politic, a declarat luni copresedintele liberal Alina Gorghiu.