Primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca, copresedinte al PNL Arad, a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, ca la alegerile locale din 2016 va candida pentru al patrulea mandat, el fiind singurul din organizatia locala PNL care si-a exprimat aceasta intentie.

Gheorghe FalcaFoto: Hotnews

Falca a facut acest anunt in contextul in care, pana in 3 august, trebuie prezentate la structura centrala a partidului listele cu persoanele care vor sa candideze la alegerile locale din 2016, pentru a intra in competitia interna din PNL, in urma careia se vor stabili candidaturile finale, transmite Mediafax.

"La Arad exista doar candidatura mea", a spus Falca, aflat la al treilea mandat de primar, care va candida pentru a patra oara.

Edilul a adaugat ca in celelalte orase din judet vor candida actualii primari ai PNL, iar 33 de liberali si-au anuntat intentia de a candida pentru un mandat de consilier judetean.

In aceeasi conferinta de presa, Gheorghe Falca s-a referit si la situatia lui Nicolae Iotcu, presedintele Consiliului Judetean, care este arestat preventiv pentru trafic de influenta.

Potrivit lui Falca, Iotcu isi exprimase in partid, anterior arestarii sale, intentia de a candida din nou la conducerea Consiliului Judetean Arad, insa nu a mai avut sustinerea colegilor.

"Regret ce a facut domnul Iotcu, eu am apreciat activitatea lui pana in 2013. Atunci si-a decis independenta fata de partid, nu mai era in conducerea partidului si a declarat ca va face doar administratie, nu si politica. Societatea va judeca in ce fel si-a facut treaba", a spus Falca.

El a precizat ca, potrivit statutului partidului, Iotcu este suspendat in acest moment din calitatea de simplu membru, urmand sa fie exclus din PNL doar dupa o condamnare definitiva.