Victor Ponta nu a preluat tara in 2012 dintr-o "groapa", ci era stabilizata la nivel macro, iar premierul "nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai", spune prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu intr-o declaratie de presa.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

"Ponta repeta obsesiv ca a preluat tara in 2012 dintr-o 'groapa'. In 'groapa' in care a primit cadou guvernarea in 2012, Ponta a gasit 5 miliarde de euro rezerva (buffer) la Ministerul de Finante, deficitul bugetar stabilizat si credibilitatea pe pietele externe restabilita de guvernele anterioare. Este incorect sa spuna ca a preluat o economie in criza. Ponta a preluat in 2012 o economie stabilizata la nivel macro", spune liberalul.

De asemenea, Predoiu a comentat si faptul ca Ponta sustine ca cererea PNL de a demisiona este 'stupida'.

"Fara a-i discuta situatia penala, cererea nu este stupida. Iata de ce: economia are acum nevoie de un guvern cu credibilitate in lume, care sa atraga investitii si sprijin pentru Romania. Ei bine, Ponta nu mai are credibilitate nici pentru a deschide o gogoserie in Dubai", acuza liderul PNL.

Predoiu ii transmite premierului ca, daca intr-adevar vrea sa serveasca economia Romaniei, ar trebui sa se retraga de la guvern asa cum s-a retras de la sefia PSD.

"Deocamdata, ii este mai frica de ceea ce ii poate face PSD, decat ii pasa de economia Romaniei. De fapt, din ceea ce se vorbeste pe culoarele puterii, Ponta ar pleca de la guvern si maine, daca nu i-ar fi frica de ce i-ar face baronii PSD daca o face", spune liberalul.

"Important este ca acum sa nu declanseze o spirala a masurilor populiste pe care guvernul nu le poate mentine mai mult de 12-18 luni. Este important sa nu repetam greseli facute in alte economii, chiar ale unor state dezvoltate. Cheia dezvoltarii economiei noastre nu este deficitul mai mare, ci un antreprenoriat puternic si investitii publice in infrastructura. Romania nu isi poate permite un model de dezvoltare economica bazat pe deficite mari si cheltuieli mari cu o administratie nereformata", apreciaza Predoiu.

"Antreprenoriatul si capitalul romanesc nu au nevoie de iluzii fiscale, ci de legi mai simple, administratie inteligent croita, piata bursiera, conditii de creditare mai flexibile si alternative la finantarea bancara, investitii in infrastructura de transport si energetica. Antreprenoriatul si capitalul romanesc au nevoie de un guvern serios care sa nu amageasca cu masuri temporare, care nu pot fi sustinute pe termen lung, un guvern serios care mentine pe termen lung cadrul fiscal. Ceea ce vedem insa in rectificarea bugetara facuta de Ponta (de fapt de Dragnea) este de fapt o 'baronizare bugetara'. Guvernul lui Ponta ia resursele de la investitii si dezvoltarea infrastructurii si le da baronilor din PSD. 'Rectificarea ¬ ameteala' bugetara este o alta dovada a lipsei de onestitate a Guvernului lui Ponta", a mai declarat liderul PNL