Vicepresedintele social-democrat al Senatului, Ioan Chelaru, considera ca se va impune, in ultima saptamana a lunii august, convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru reexaminarea Codului fiscal, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a respins actuala forma a proiectului legislativ.

Sesiunea extraordinara pentru reexaminarea Codului Fiscal ar putea avea loc la sfarsitul lunii augustFoto: Agerpres

"Eu cred ca o sesiune extraordinara se va impune pentru ca nu este posibila angajarea raspunderii si ca o ordonanta de urgenta ar excede cadrului legislativ necesar pentru un document de o asemenea importanta. Ca atare, decizia va apartine coalitiei aflate la guvernare si tinand cont si de situatia de fapt, in sensul ca majoritatea parlamentarilor sunt plecati in concediu, realist vorbind, este posibila o asemenea sesiune, daca se va considera ca este oportuna, in ultima saptamana din luna august", a declarat, duminica, Ioan Chelaru pentru Agerpres.

La mijlocul lunii iulie, presedintele Klaus Iohannis a transmis cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal Senatului, care va dezbate proiectul in calitate de prima Camera sesizata.

In cerere, seful statului subliniaza ca "legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ", motiv pentru care in elaborarea unui nou Cod fiscal "nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate".

"Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite, dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni", afirma Iohannis in cererea de reexaminare.