Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a solicitat sambata, conducerii organizatiei judetene a PSD Satu Mare, ca pana cel tarziu la finalul lunii septembrie sa aiba intocmita o lista cu candidatii la alegerile locale, iar din octombrie sa se poata munci la strategiile de campanie, informeaza Agerpres.

Liviu DragneaFoto: Guvernul Romaniei

"Eu va chem pe toti ca macar pentru activitatile de organizare, pentru activitatile de planificare politica si pregatirea campaniei electorale, cel mai tarziu la sfarsitul lunii septembrie sa aveti primele proiecte de liste cu candidati pentru consilierii locali judeteni si candidatii pentru functiile de primar din judetul dumneavoastra. Timpul trecere foarte repede, nu reinventati acum apa calda, nu trebuie sa aduceti foarte multi candidati noi, nu sunt foarte multe noutati, dar e important sa va structurati acest lucru in asa fel incat din luna octombrie sa incepem sa lucram efectiv la strategia de campanie", a declarat Dragnea, la conferinta de alegeri a conducerii PSD Satu Mare.

El a subliniat ca important este ca partidul sa recastige pozitiile ocupate acum, cum ar fi postul de primar al municipiului Satu Mare.

"Pe plan local, mai ales ca si specific in Satu Mare este extrem de important ca pozitiile pe care le avem ca si PSD sa le pastram, functia de primar al municipiului Satu Mare care este obiectivul esential, prioritar al PSD in acest judet, cu domnul primar Dorel Coica, si Consiliul Judetean intr-o relatie de negociere si parteneriat pe care colegii mei stiu s-o faca foarte bine si pe care o sa-i sprijin atunci cand va fi nevoie, cum am facut-o si in 2012", a afirmat Dragnea.

Vicepresedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor, a fost reales presedinte al filialei judetene a PSD Satu Mare, in unanimitate de voturi. Fiind singur candidat, Govor a obtinut voturile celor 605 delegati prezenti, presedinte executiv fiind ales primarul municipiului Satu Mare, Dorel Coica, iar secretar general primarul comunei Orasu Nou, Toma Betea.

"Sper din suflet ca impreuna sa recastigam primaria municipiului Satu Mare si noi toti care facem parte din organizatia judeteana va asigur ca vom face tot efortul, eu personal o sa-l ajut ca in 2016 sa-l avem primarul municipiului Satu Mare pe Dorel Coica", a spus Mircea Govor.

Govor a aratat ca de cand este presedinte, numarul membrilor a crescut la 8.568, fiind 1.317 inscrisi in ultimii doi ani. De asemenea, el subliniat ca partidul s-a consolidat foarte mult, avand noua consilieri judeteni, 21 de primari, 18 viceprimari si 199 de consilieri locali.