​Deputatul PSD Marius Manolache, finul premierului Victor Ponta, a declarat pentru HotNews.ro ca va cere demisia lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, ca urmare a declaratiilor pe care Zgonea le-a facut in interviul acordat Associated Press, atunci cand a afirmat ca PSD este in criza, cu un "lider inculpat si un adjunct condamnat".

Marius ManolacheFoto: Camera Deputatilor

Deputatul de Mehedinti a postat doua comentarii la postarea din 16 iulie de pe pagina presedintelui Camerei Deputatilor referitoare la acest interviu, in care ii reproseaza lui Zgonea ca isi ataca liderii si spune ca "spera" sa renunte la functia de presedinte al Camerei in septembrie.

  • Primul comentariu, postat pe 18 iulie la ora 00.04: "esti PSD ist adevarat domnule Zgonea, dar sa vedem ce zic si colegii nostri in legatura cu declaratiile dvs pentru presa straina. Daca vrei sa candidati pentru functia de Presedinte PSD va trebui sa ne convingeti ca meritati."
  • Al doilea comentariu, postat la ora 00.14 pe data de 18 iulie: "Avem colegi in PSD a caror integriatate morala este mult mai pregnanta comparativ cu a dvs, si cel putin acestia nu si ataca liderii, care asa cum sunt ei "condamnati sau inculpati" v au nominalizat si v au sprijinit pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor la care sper sa renuntati la inceputul sesiunii parlamentare."

Manolache a confirmat pentru HotNews.ro ca postarile sunt ale lui si ca, avand in vedere "situatia dificila" de la acea vreme a partidului, isi mentine pozitia si va cere demisia lui Zgonea in cadrul primei sedinta a grupului deputatilor social-democrati.

Manolache a subliniat ca este parerea sa personala si nu s-a consultat cu altcineva in aceasta privinta.

Amintim ca miercuri, 22 iulie, a avut la Comitetul Executiv National al PSD, cand Liviu Dragnea fost ales presedinte interimar si l-a prezentat pe Zgonea parte a echipei de conducere a partidului, prin functia sa de presedinte a Camerei Deputatilor. Cu aceasta ocazie, Zgonea a declarat ca acum partidul a iesit din criza. "In acest moment, PSD a iesit din criza, a fost o situatie exceptionala si am luat o decizie speciala. Decizia speciala, un om care si-a dedicat ultimii zece ani activitatii PSD, respectat, omul din dreapta prim-ministrului Victor Ponta; care este condamnat, dar nu intr-un dosar care a fost stabilit de catre activul nostru de partid ca daca este dosar de coruptie, te retragi. Este optiunea mea personala si cred ca in acest moment Liviu Dragnea este cea mai buna solutie pentru PSD", a afirmat Zgonea.

Inainte de acest CEx, numele lui Zgonea fusese vehiculat ca posibil candidat la sefia partidului.