Victor Ponta il acuza de "ipocrizie ieftina" pe Klaus Iohannis, pentru faptul ca a respins Codul Fiscal dar a promulgat "rapid" legea privind pensiile speciale pentru militari, diplomati, personalul navigant si grefieri".

"Ma bucur ca Presedintele Iohannis a promulgat rapid Legea privind pensiile speciale pentru militari si cea privind diplomatii, personalul navigant si grefierii! Toate au fost promisiuni corecte ale USL fata de cei nedreptatiti de Guvernarea Basescu / Boc / Predoiu", a scris primul ministru, pe contul lui de Facebook.

Acesta a precizat ca spera ca presedintele sa stie ca aceste legi au fost contestate de FMI si Comisia Europeana, "ca si de Apostolii Austeritatii de la Consiliul Fiscal", pe motiv ca "au implicatii bugetare structurale (pe termen lung) si ca, spre deosebire de Codul Fiscal, au doar efect social pozitiv, dar nu si economic! La fel este cazul cu dublarea alocatiilor pentru copii, promulgata cu pompa si fast pe 1 iunie!".

"Eu imi asum aceste legi si le sustin din convingere social-democrata! Tocmai de aceea ma deranjeaza ipocrizia ieftina de a respinge Codul Fiscal pe motiv de disciplina bugetara si probleme cu institutiile internationale! Serios, o data din cinci suntem responsabili si Guvernul nu? De cinci ori de stanga si o data de dreapta? Un politicianism extrem straveziu si daunator - sper ca Dl. Iohannis sa-si gaseasca consilieri mai buni (si mai onesti)!", mai scrie Victor Ponta.