Liderul UNPR Gabriel Oprea a declarat, miecuri, ca votul de incredere dat de social-democrati lui Liviu Dragnea pentru sefia partidului este unul foarte clar, adaugand ca actuala coalitie guvernamentala va continua in aceeasi formula, UNPR sustinand Guvernul Ponta.

"Decizia Comitetului Executiv National PSD este un pas pe calea stabilitatii si permite intregii Coalitii sa se preocupe cu maxima atentie de guvernare. Votul de incredere acordat lui Liviu Dragnea este foarte clar si la fel de clara este si optiunea partidului pentru continuarea guvernarii", spune Oprea, potrivit unui comunicat de presa, citat de Mediafax.

Vicepremierul mai precizeaza ca "UNPR sustine in continuare Executivul condus de Victor Ponta, sustine coalitia de guvernare si va continua sa asigure stabilitatea Romaniei, asa cum a facut-o de fiecare data".

In acelasi timp, potrivit sursei citate, Oprea spune ca "UNPR il sprijina pe presedintele Klaus Iohannis in toate proiectele care privesc securitatea nationala a Romaniei", care este astazi un stat ce genereaza securitate si stabilitate in regiune.

Liviu Dragnea a fost ales sef interimar al PSD, de membrii Comitetul Executiv al partidului, castigand astfel batalia impotriva Rovanei Plumb, obtinand 65 de voturi "pentru" si 18 "impotriva", in timp ce doua voturi au fost anulate.