Liviu Dragnea, noul sef al PSD, a declarat miercuri ca un congres al partidului va fi convocat cel mai probabil in luna noiembrie, dar nu a declarat daca isi depune sau nu candidatura pentru conducerea partidului.

El a declarat ca opinia "cvasigenerala" a Comitetului Executiv National a fost convocarea congresului in luna noiembrie.

Intrebat de ziaristi, dupa ce a castigat competitia cu Rovana Plumb, daca ia in calcul o candidatura la Congres, Dragnea a raspuns: "Primul obiectiv e sa ne apucam de treaba. Partidul trebuie imbarbatat, dupa aceea avem timp sa ne gandim la candidaturi".

Acesta a sustinut ca mandatul sau in fruntea PSD va urmari pregatirea unui plan concret de actiuni, punand accentul pe unitatea partidului. De altfel, Liviu Dragnea a venit in fata ziaristilor alaturi de Rovana Plumb, de Valeriu Zgonea si Marian Oprisan.

Acesta a avertizat ca un dezechilibru major pe zona de stanga a esicherului politic din Romania poate genera fenomene similare ca cele din Grecia, unde puterea a fost preluata de stanga radicala Syriza, condusa de Alexis Tsipras.

"Dincolo de micile iesiri publice din ultimele zile incepand de azi toata lumea se ocupa de treaba", a spus Dragnea, care nu parea sa stie ca Victor Ponta a absentat de la vot.

Initial, el le-a spus ziaristilor ca Ponta a votat, dupa care, la explicatiile ziaristilor, a declarat ca primul ministru trebuia sa ajunga la o intalnire la guvern cu Donald Tusk.

"Victor Ponta ramane prietenul meu, pe un prieten nu te poti supara", a comentat el.