Liviu Dragnea a anuntat marti ca va candida la sefia PSD in sedinta Comitetului Executiv de miercuri, pana la organizarea unui congres. Coordonatorul politic al PSD a afirmat ca partidul se afla intr-o "situatie speciala" care justifica alegerea pe termen scurt a unui presedinte cu condamnare. Dragnea a mai anuntat ca isi doreste ca Victor Ponta sa ramana premier si ca nu ar face niciodata ceva impotriva acestuia.

Livu DragneaFoto: Agerpres

"In urma discutiilor pe care le-am avut in ultimele zile cu foarte multi colegi am decis ca maine sa cer votul de incredere pentru a prelua atributiile de presedinte al PSD. Acest vot va fi urmat de un plan concret de actiuni atat politice cat si administrative care sa pregatasca atat toamna politica cat si anul care va urma" a anuntat Dragnea marti la sediul PSD.

Comitetul Executiv National al PSD se reuneste miercuri de la ora 15.00. In prezent, partidul este condus de presedinte Consiliului national, Rovana Plumb.

Dragnea a vorbit de "implicarea unor colegi din conducerea partidului intr-o echipa care sa aiba mai multe atributiuni efective", invocand din nou faptul ca PSD este un partid prea mare pentru a fi condus de o singura persoana.

Este nevoie de intarirea partidului, de clarificare. Si de coerenta in actul de conducere."

Intrebat pe cate organizatii se bazeaza la votul de maine, Dragnea a raspuns ca nu face calcule.

"Am avut discutii cu oameni si impreuna am reusit sa stabilim ca cea mai buna formula este o formula de echipa. nimeni nu poatee conduce singur.

Convingerea mea este ca prin imlpicarea mea partidul poate fi stabilizat"

Intrebat daca l-a anuntat pe Ponta de intentia sa: "Nu vreau sa il implic pe Victor Ponta in aceste discutii, il implica altii, eu sunt prieteni si camarad cu Victor Ponta din 2010. Si cu fapta si cu gandul, si maine si dupa maine. Niciodata nu voi face ceva impotriva lui Victor Ponta."

Despre o a treia candidatura: "Cred ca face parte dintr-o strategie gresita de campanie, nu cred ca va mai fi o alta candidatura."

Despre organizarea congresului: "Pentru a modifica data congresului este nevoie de un nou Consiliu National. Dincolo de interesele unor si altora este important ca un congres sa aiba loc cand este bine pentru partid."

Despre condamnarea sa in dosarul referendumul: "Noi acum suntem intr-o situatie speciala si pentru o perioada strict limitata pana la Congres putem adopta decizii speciale si putem lua decizii care in mod normal nu ar fi luate."

"Noi practic trebuie sa luam o hotarare foarte rapida. Atunci cand ai o batalie aduci la conducere oameni in care ai incredere ca pot castiga acea batalie. Dupa castigarea razboiului poti aduce alti oameni. Noua conducere legitima va fi insa la congtres, cand va fi el…poate in noiembrie, poate in februarie."

Despre relatia cu liderul UNPR Gabriel Oprea: "Sunt prieten cu Gabriel Oprea din 2001. Am trecut impreuna prin foarte multe situatii ieri am si discutat zambind despre ultimele zvonuri - ca eu am o relatie tensionata si cu gabriel oprea si ca daca as fi votat unpr ar iesi de la guvernare - ceea ce nu este adevarat."

Despre colaborarea cu guvernul: "Intre PSD si guvern va fi o relatie fireasca, cum sa nu pot eu colabora cu Victor Ponta? Suntem camarazi de atatia ani."

Nu neaparat, daca maine ar fi fost congres, lururile erau mult mai simple. in sensul ca era vorba de fibra partidului care lua o decizie. Noi avem o prevedere ca presedintele este votat de toti membrii.

Intrebat daca se asteapta sa primeasca votul lui Ponta: "Da ma astept sa primesc votul lui Victor Ponta pentru ca VP a fost votat de mine tot timpul".

"Eu vad o campanie din exteriorul partidului imptriva mea. Banii care au fost dati puteau fi alocati PSD-ului pentru ratele la sediu. Nu stiu, am facut o afirmatie care poate sa fie nereala. Am cativa ani de cand sunt in Bucuresti. Aceste lucruri nu sunt intamplatoare", a spus Dragnea.

La final, Dragnea si-a exprimat dorinta ca "dupa votul de maine PSD sa intre intr-o stare de coerenta si speranta."

Liviu Dragnea si-a dat demisia in luna mai din functia de presedinte executiv al partidului dupa ce a fost condamnat de Inalta Curte de Casatie si Justitie la un an de inchisoare cu suspendare in dosarul Referendumul. El a ramas la conducerea partidului pe post de "coordonator politic".