Camera Deputatilor achizitioneaza un nou sistem de vot electronic, sonorizare, traducere simultana, comunicatii audio, video si date pentru sala de plen, retehnologizeaza ascensoarele din Palatul Parlamentului, iar Senatul cumpara timbre securizate acces auto, dar si carduri de acces, scrie Mediafax.

Potrivit achizitiilor publice publicate pe site-ul Camerei, forul legislativ va cumpara un sistem integrat de conferinta, vot electronic, sonorizare, traducere simultana, comunicatii audio, video si date in sala de plen a Camerei Deputatilor. Valoarea estimata fara TVA a acestui sistem este de 1,935,483.87 lei.

Procedura este prin licitatie deschisa.

De asemenea, Camera Deputatilor achizitioneaza lucrari de retehnologizare a ascensoarelor din cadrul Palatul Parlamentului si intocmirea documentatiei tehnice aferente, inclusiv servicii privind reautorizarea functionarii si punerea in functiune. Valoarea estimata a lucrarilor este de 1,524,193.54 lei, din care: 1.512.096,77 lei pentru lucrarile de retehnologizare si 12.096,77 lei pentru documentatia tehnica aferenta.

La randul sau, Senatul cumpara 5.000 de timbre securizate pentru acces auto, care sunt autocolante, cu diametrul de 25 mm, de culoare argintie, cu stema Senatului si cu textul "ACCES" - de culoare neagra.

Forul legislativ achizitioneaza si 2.000 de carduri de acces din material PVC laminat lucios de culoare alba si cu imprimare prin retransfer direct pe card, dar si 1.650 de becuri led la care perioada de garantie solicitata pentru buna functionare a produsului este de 24 de luni si de-a lungul acestei perioade furnizorul va inlocui toate becurile arse in urma functionarii pe cheltuiala sa.

Senatul mai cumpara ciocan rotopercutor - 3 bucati, 2 masini de gaurit si insurubat, o masina de slefuit, o masina de frezat, 3 canistre din metal, 2 butoaie de plastic, 100 de saci de 40 kg de ciment, dar si 100 de cutii de vopsea alba, 20 de tuburi de vopsea decorativa, solutii colorare vopsele, ocru-galben (oxid de fier), sienna natural (oxid de fier), umbra natural (oxid de fier), galben lamai, oranj, ocru, caramiziu.