Problemele Romaniei trebuie discutate foarte serios, guvernarea este un exercitiu prea important ca sa fie eclipsat de bataliile interne din PSD, a declarat luni seara co-presedintele PNL, Alina Gorghiu, la televiziunea publica.

Liderul liberal a exemplificat cu faptul ca nu se vorbeste despre reforma educatiei, mentionand in acest context rezultatele slabe obtinute de profesori la definitivat, ceea ce arata ca in acest moment cadrele didactice nu sunt destul de bine pregatite.

“Nu vorbim nici macar se sa facem ca sa nu mai existe cazuri ca cel de la Vaslui”, a continuat Gorghiu.

“Nu discutam pentru ca premierul nu are timp si este probabil prea ocupat cu problemele sale juridice”, a spus co-presedintele PNL.

Gorghiu a vorbit si despre retrimiterea in Parlament de catre presedintele Klaus Iohannis a Codului FIscal, punand sub semnul intrebarii posibilitatea ca relaxarea fiscala sa aduca venituri in plus la buget care sa acopere reducerea TVA.

“Nu e normal sa vii cu solutii de pe luna”, a acuzat aceasta.

Gorghiu nu a dat detalii despre pasii pe care ii vor face liberalii in privinta Codului FIscal, spunand ca “este o pozitie prea importanta ca sa ne pripim in reactie” cat timp nu exista din partea guvernului deschidere pentru discutii.

“Sa vina cineva sa spuna: asta ne dorim”. a spus liderul liberal, spunand ca solutiile ar putea fi apoi discutate in comisiia parlamentara de finante.

Ea a spus ca unele dintre aceste solutii ar putea fi reducerea evaziunii fiscale sau reformarea companiilor de stat ce produc pierderi, precum Oltchim sau complexurile energetice Hunedoara si Oltenia.