Co-presedintele PNL Alina Gorghiu considera "nejustificat" "atacul" presedintelui interimar al PSD, Rovana Plumb, la adresa PNL si ii doreste acesteia sa nu "copieze stilul lui Victor Ponta si "sa isi pastreze eleganta discursului politic", potrivit Mediafax.Gorghiu a mai declarat, duminica seara, la Toplita, ca nu intelege "isteria" pe care Partidul Social Democrat o aduce in spatiul public in legatura cu Codul Fiscal, adaugand ca PNL nu cere decat o dezbatere argumentata si justificata legata de relaxarea fiscala, informeaza Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu inteleg toata aceasta isterie pe care PSD o aduce in spatiul public, pentru ca nici nu am ars Codul Fiscal, nici nu l-am bagat la gunoi, nici nu i-am rupt paginile, ci pur si simplu cerem o dezbatere argumentata si justificata, fara niciun fel de discurs demagogic sau populist de gen Syriza, pe care il practica astazi domnul Ponta, din pacate", sustine Alina Gorghiu.

Aceasta a spus ca PNL asteapta de la Victor Ponta studiile si cifrele care sa justifice pachetul de masuri de relaxare fiscala, in functie de care, in data de 3 august, in cadrul Biroului Politic, va lua o decizie legata de modul in care va vota acest document la sesiunea parlamentara extraordinara.

"Discutia noastra, in functie de ce ne prezinta PSD, va fi in Biroul Politic din 3 august. Pozitia noastra va fi facuta publica in data de 3 august, in urma sedintei de birou, pentru ca pana atunci speram sa putem vedea din partea PSD o dovada de responsabilitate si de responsabilizare, de ce nu? Speram ca pana atunci argumentele care sa stea la baza acestei relaxari fiscale sa fie facute publice", a mai spus Alina Gorghiu.

Aceasta a adaugat ca PNL va sustine masurile de relaxare fiscala daca Guvernul va prezenta o strategie de reformare si restructurare a companiilor de stat, de reducere a evaziunii sau de marire a gradului de colectare la bugetul de stat.

Alina Gorghiu a sustinut faptul ca PSD a adus in spatiul public o alta dezinformare, respectiv aceea ca Guvernul poate sa-si asume raspunderea pe Codul Fiscal, lucru despre care spune ca nu este constitutional.

"Astazi am vazut o alta dezinformare adusa in spatiul public de colegii de la PSD ai d-lui Ponta si de domnul Ponta insusi care, inca o data se demonstreaza ca nu stie Constitutia si nu a citit jurisprudenta Curtii, a spus ca isi va asuma raspunderea pe Codul Fiscal. Sigur stiti la fel de bine ca si mine ca nu se poate acest lucru cata vreme un proiect legislativ este in circuit, dar Victor Ponta nu stie asta. De aceea, fac apel la cetatenii romani sa inteleaga ca nu orice spune Victor Ponta este realitate, multe lucruri sunt neconforme cu Constitutia dar, repet, disponibilitatea PNL pentru ideea de relaxare fiscala este maxima. Sa vina sa ne justifice ca nu se vor intoarce aceste masuri de relaxare fiscala impotriva romanilor si cu mare placere le vom sustine", a conchis Alina Gorghiu.

  • Alina Gorghiu: Rovana Plumb sa nu fie o copie a lui Ponta

"Astazi am constatat, din pacate, un atac al doamnei Plumb, in opinia noastra nu doar nejustificat, este un atac pe care pot sa il inteleg intr-o anumita masura de legitimare a domniei sale in noua postura de presedinte PSD. Ii doresc, insa, sa nu copieze stilul lui Victor Ponta si sa incerce sa isi pastreze eleganta la nivel de discurs politic. Ar fi pacat sa fie o copie a lui Victor Ponta", a declarat Alina Gorghiu, duminica, la Toplita, in judetul Harghita, unde s-a aflat impreuna cu Vasile Blaga.

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, i-a acuzat pe membrii "noului PNL" ca isi reneaga propriul vot dat in Parlament, ca nu mai recunosc ca au participat la toate consultarile si dezbaterile din comisii, au contribuit cu masuri cuprinse in noul Cod Fiscal si nici ca au votat in favoarea lui.

"Cat de mult mai poate fi prelungita batjocura penelisto-pedelista la adresa romanilor?" a spus Plumb, duminica, intr-o conferinta de presa. "Ceea ce se intampla in ultimele 96 de ore nu este numai revoltator, dar este profund condamnabil. Atitudinea partidului condus de Alina Gorghiu intesat cu cei care au distrus Romania si au umilit pe romani fata de codurile fiscale nu face altceva decat sa riste un moment favorabil important economic si social al Romaniei, cel mai important din cei 11 ani", a sustinut Plumb.

Presedintele interimar al PSD a adaugat ca, "exact" in perioada in care Cabinetul Ponta, impreuna cu coalitia parlamentara majoritara care il sustine, pregateste actele normative care cuprind masurile prin care se "aduc catre romani" beneficiile cresterii economice, "si-au adus aminte cei din noul PNL cum au batjocorit 20 de milioane de romani prin cresterea sufocanta a taxelor si atunci au decis sa le spuna romanilor ca nu merita sa beneficieze de reducerile fiscale care sunt cuprinse in coduri, sa le spuna romanilor ca nu merita sa plateasca taxe mai mici, ca nu merita sa aiba facturi reduse si preturi mai mici in magazine, sa le spuna romanilor ca nu le trebuie o reducere cu 5 la suta a TVA". Plumb a opinat ca "suntem in fata unei uriase farse politice".

In replica, copresedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, duminica, la Toplita, ca social-democratii "fac galagie" ca sa "bage sub pres" problemele pe care le au, in prezent, premierul Victor Ponta si PSD. "Noi suntem un partid de dreapta care militeaza pentru relaxare fiscala, asta este clar, nu este o noutate si si acum ei (social-democratii ￯ n.r) fac galagie ca sa bage sub pres problemele pe care le are Ponta si PSD: pe de o parte Ponta care are treaba lui cu Justitia, pe de alta parte problemele pe care le are PSD, ca miercuri au o reuniune mai importanta si deja au trei candidaturi pentru functia de presedinte interimar. Si atunci, da-i cu Codul Fiscal si cu schimbarea pozitiei PNL fata de aceasta tema!", a conchis Blaga.

Co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga au facut, duminica, o vizita la Toplita, in judetul Harghita, unde au sustinut o conferinta de presa si apoi au participat la manifestarile prilejuite de Zilele Orasului Toplita.