Presedintele Camerei Deputatilor, social-democratul Valeriu Zgonea, a scris duminica pe Facebook ca PSD a propus si sprijinit actuala conducere a Parchetelor, decizii in urma carora "a sangerat cel mai mult".

Valeriu ZgoneaFoto: Agerpres

"Detasandu-ne de circul politicianist... oare cine a propus si sprijinit actuala conducere a Parchetelor? In urma acestor decizii, oare ce partid a sangerat cel mai mult? Ce partid a fost cel mai reformat in ceea ce priveste resursele umane? Cine a suferit cele mai puternice critici interne pentru aceste angajamente ferme? Astazi se vede foarte clar cine a fost cel mai determinat partid in ceea ce priveste statul de drept si lupta impotriva coruptiei si asta prin prisma rezultatelor concrete. Cine sa fie? PDL? Sau poate... PNL?, care a parasit guvernarea USL acuzand chiar deciziile care au dus la aceste rezultate...", arata Valeriu Zgonea, potrivit Agerpres.

El vorbeste despre "voci critice din partid" care au incercat "sa defecteze intern aceste masuri".

"Am propus si sustinut profesionisti integri la conducerea institutiilor sistemului judiciar, care in aceasta perioada au dat proba independentei lor totale de orice interferenta politica. Din aceste motive, vocile critice din partid, precum si cei care au incercat sa defecteze intern aceste masuri care au recredibilizat Romania in plan international se situeaza mult in afara unui bun simt national sau de partid. Comportamentul comunistoid este cel al asumarii jumatatilor de masura si anume: 'Statul de drept este bun pana la interesul de grup sau personal', acest tip de judecata fiind de natura sa compromita masurile esentiale luate de noi ca partid in aceasta perioada", mai arata Zgonea.

Social-democratul adauga faptul ca il umplu de "tristete" comentariile unor colegi.

"PSD nu este o victima a luptei anticoruptie, ci este singurul partid care si-a asumat in mod real si ferm - cu costuri interne enorme, dar si cu rezultate pe masura - toate actiunile in acest sens. Asta in ciuda unor persoane care reusesc, prin comentariile lor iresponsabile si justificate de interese personale, sa alimenteze stereotipuri de comunicare false si sa legitimeze etichete legate de un partid care a reformat Romania. PSD poate deveni o victima a acelor colegi care inteleg sa critice o directie rationala si integra a partidului!", a mai scris Valeriu Zgonea pe Facebook.