Purtatoarea de cuvant a PSD, Gabriela Firea, afirma ca "sucelile politicianiste" ale PNL pe tema noului Cod fiscal, dupa ce documentul a fost retrimis Parlamentului de presedinte, pun in pericol competitivitatea economica a Romaniei, inforneaza Agerpres.

Gabriela FireaFoto: AGERPRES

"Este cat se poate de absurd faptul ca cei din PNL isi renega propriul vot din Parlament pe Codul fiscal. Daca inconsecventa si razgandelile pe proiecte cruciale pentru tara reprezinta modul PNL de a face politica, atunci romanii au toate motivele sa se simta in pericol de o venire a liberalilor la guvernare. Practic, cei din noul PNL, mai corect noul PDL, incearca sa ne explice ca votul pe care l-au dat in Parlament in favoarea modificarilor de fiscalitate propuse de Guvern este unul gresit", se arata intr-un comunicat de presa transmis duminica.

Ea adauga ca mediul de afaceri are nevoie de un sistem economic si fiscal predictibil, nu de "suceli politicianiste".

"In 24 iunie, 85 din cei 86 de deputati PNL prezenti au votat pentru adoptarea Codului fiscal. Facem un apel catre cei din PNL sa lase deoparte jocul politic de sorginte basista, sa renunte la ipocrizie si sa dea dovada de responsabilitate, respectand propriul lor vot din Parlament pe Codul fiscal", mai afirma Gabriela Firea, conform sursei citate.