Prim-vicepresedinte PNL Andreea Paul i-a transmis o scrisoare deschisa premierului Victor Ponta in care ii solicita sa explice de ce Legea Amnistiei Fiscale nu a fost publicata in Monitorul Oficial pana la aceasta data, in conditiile in care institutia se afla in subordinea Guvernului din anul 2012, relateaza Digi24. Raspunsul premierului a venit pe Facebook, unde Victor Ponta i-a atras atentia Andreei Paul ca, desi Legea Amnistiei Fiscale a fost adoptata de Parlament, "Presedintele Romaniei NU a emis decretul de promulgare", ceea ce face imposibila publicarea. "Banuiesc ca dupa ce va vor certa la PNL pentru aceste intrebari neinspirate nu veti mai reveni", ii transmite Victor Ponta liberalei in incheierea postarii.

Andreea Paul, la Comisia de Buget, Finante si BanciFoto: Hotnews
  • Scrisoarea deschisa adresata de Andreea Paul premierului:

"Avand in vedere ca Regia Autonoma Monitorul Oficial se afla in subordinea Guvernului din anul 2012, va rog sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:

1. Cum explicati faptul ca Legea Amnistiei Fiscale adoptata de Parlament in data de 25 iunie a.c. si care vizeaza sute de mii de profesii liberale nu a fost publicata nici pana astazi, 17 iulie 2015 ? In schimb, Ordonanta de Guvern care vizeaza salariile celor 48 de inalti demnitari a fost publicata in 48 de ore de la adoptare.

2. Cine este responsabil pentru intarzierea publicarii acestor acte normative in Monitorul Oficial si ce sanctiune le veti aplica?"

  • Raspunsul dat pe Facebook de Victor Ponta:

"1. Legea Amnistiei Fiscale adoptata de Parlament la propunerea Guvernului nu a fost (din pacate) publicata in Monitorul Oficial deoarece Presedintele Romaniei NU a emis decretul de promulgare!

2. Ordonanta simpla care priveste marirea salariilor demnitarilor (agreata si dorita de Presedintele Romaniei) a fost publicata imediat deoarece a fost semnata de Premierul interimar (daca mandatul acestuia inceta, trebuia semnata de mine si eu am spus clar ca nu o voi face)!

Banuiesc ca dupa ce va vor certa la PNL pentru aceste intrebari neinspirate nu veti mai reveni! O zi buna!"