PSD se scalda in datorii de peste 6 milioane de euro, insa nu doar marii creditori au de recuperat bani de la rau-platnicii din Kiseleff. Facturi neplatite la caldura, electricitate sau la serviciul care asigura paza si protectie deschid noi procese impotriva PSD si ale organizatiilor judetene ale partidului. Hotnews a scris, joi, in exclusivitate, ca social-democratii au conturile blocate din cauza unor datorii mari, iar instantele de judecata au dat drept mai multor mici creditori sa treaca la executarea silita a datornicilor.

  • Hotnews prezinta cateva procese intenate de catre creditori PSD-ului, prezentate pe portalul instantelor de judecata, care au adus cel mai mare partid politic din Romania, cu peste 600.000 de membri, in situatia de a fi executat silit pentru sume infime, in comparatie cu datoria totala de peste 6 milioane de euro. 
  • Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale (CNADNR) prin Directia de Drumuri si Poduri Bucuresti a dat in judecata PSD pentru neplata unei contraventii, din anul 2011, in valoare de 28 de euro, plus cheltuieli de judecata (o rovinieta pentru un an costa 28 de euro). In octombrie 2014, Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a autorizat CNADNR sa treaca la executarea silita a datornicului, decizie fara cale de atac. CNADNR a fost investita cu formula executorie in martie 2015, decizie fara cale de atac. (Sursa: Judecatoria Sector 1 Bucuresti)
  • PSD Sector 5 (condusa de Marian Vanghelie, anchetat pentru fapte de coruptie si prejudicii in valoare de zeci de milioane de euro) a fost dat in judecata, in martie 2014, de catre GDF SUEZ ENERGY pentru neplata unei facturi de 5.724 de lei, reprezentand contravaloarea consumului de gaze naturale si a penalitatilor. GDF SUEZ a pierdut procesul si a apelat la firma de recuperare a creantelor EOS KSI ROMANIA. Aceasta a dat in judecata PSD Sector 5, a pierdut procesul, iar pe rolul Tribunalului Bucuresti se judeca apelul. (Sursa: Judecatoria Sector 5
  • PSD a fost dat in judecata de B1 TV pentru neplata unei sume de 59.824 de lei, contravaloarea unei facturi din mai 2014, plus penalitati, precum si la plata cheltuielilor de judecata de 1500 de lei. Procesul a fost castigat de catre B1 TV la finele lunii iunie. PSD poate depune cerere in anulare la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti. Contactata de Hotnews, conducerea B1 TV a declarat ca PSD nu a platit pana la acest moment suma datorata si nu se cunoaste daca social-democratii au apelat la contestatie in anulare. Banii reprezinta un rest de plata de la campania pentru europarlamentare din 2014. Pentru un alt rest de plata in contul europarlamentarelor, conducerea B1 TV a precizat ca a chemat in instanta si PNL-ul, castigand si acest proces. (Sursa: Judecatoria Sector 1)
  • Organizatia judeteana PSD Constanta a fost apelata in instanta, la 9 iunie 2015, de catre RADET Contanta pentru neplata facturii la caldura. Procesul se judeca la Judecatoria Constanta. (Sursa: Judecatoria Constanta)
  • PSD a fost actionat in instanta, in mai, de catre UTI Grup, un holding al carui domeniu de activitate este furnizarea de servicii si de sisteme de securitate. Procesul are drept obiect o factura neplatita de PSD si se judeca in prezent la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti (Sursa: Judecatoria Sector 1)
  • PSD Vulcan a fost dat in judecata de ENEL pentru neplata unei facturii la electricitate. Procesul se judeca la Judecatoria Petrosani, urmatorul termen este pe 17 septembrie. (Sursa: Judecatoria Petrosani)
  • PSD Contanta a fost dat in judecata de firma de publicitate SEAVIEW ADVERTISING, pentru neplata unei datorii scadente din 2007 in valoare de 13.484 de lei, precum si plata cheltuielilor de judecata de 1200 de lei. La 30 octombrie 2014, Judecatoria Constanta a decis ca PSD Constanta trebuie sa plateasca suma datorata in termen de 20 zile, avand drept la recurs. (Sursa: Judecatoria Constanta)
  • Organizatia municipala PSD Arad a fost data in judecata, in 2012, de CET Arad, pentru neplata unei facturi. In 2012, CET Arad a castigat procesul in prima instanta. (Sursa: Judecatoria Arad)
  • PSD Bihor a fost apelat in instanta, in 2012, de Electrocentrale Oradea pentru neplata unei facturi. Nu sunt furnizate mai multe detalii pe portalul instantelor de judecata. (Sursa: Judecatoria Oradea)