Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, a afirmat joi, cu privire la declaratiile date presei straine de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, referitoare la reformarea partidului, ca nu trebuie create crize la nivelul formatiunii social-democrate mai mult decat este cazul.

"Asupra PSD exista presiuni si cred ca nu trebuie sa nu spunem acest lucru. In ceea ce priveste Congresul, asa cum am spus de fiecare data, data Congresului va fi stabilita de catre Comitetul Executiv, iar in rest cred ca trebuie sa avem grija sa nu ne cream singuri mai multe crize decat este cazul si sa gasim solutii ca impreuna sa putem sa mergem mai departe", a spus Plumb, intrebata cum priveste declaratiile lui Zgonea referitoare la reformarea PSD, relateaza Agerpres.

Chestionata daca Zgonea isi doreste sa devina lider al PSD si daca este de parere ca afirmatiile acestuia sunt colegiale, Plumb a raspuns: "Dl Zgonea este lider al PSD, este presedintele Camerei Deputatilor. (...) Eu cred ca nu trebuie sa ne facem mai mult in interiorul partidului singuri, sa generam crize decat este cazul".

Liderul PSD a afirmat ca nu a apucat sa vorbeasca cu Zgonea. "Este vorba de presiunea pe care o fac cei din opozitie de a parasi guvernarea si vreau sa va spun ca acest lucru nu se va intampla. Guvernul Ponta va merge mai departe cu Victor Ponta premier in cadrul Coalitiei la guvernare alaturi de aliatii nostri - UNPR si ALDE - si presiunile permanente pe care le auzim prin vocea liderilor din opozitie", a adaugat Plumb.

Ea a precizat ca nu face o legatura intre declaratia lui Valeriu Zgonea si presiunea opozitiei privind parasirea puterii de catre PSD.

Rovana Plumb a participat joi la conferinta de alegeri la nivelul organizatiei PSD Ilfov.

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, cere o reforma profunda a Partidului Social Democrat (PSD), in contextul in care premierul Victor Ponta este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani, iar procurorii au pus sechestru pe averea acestuia, o premiera, relateaza joi Associated Press (AP).