Vicepremierul Gabriel Oprea, liderul UNPR, a admis ca imaginea Romaniei este afectata de faptul ca are un premier inculpat, insa spune ca "scandaluri de acest sens" sunt peste tot in lume si ca important este ca Victor Ponta s-a prezentat la DNA atunci cand este chemat si s-a supus legii.

Victor Ponta (dreapta) si Gabriel Oprea (stanga)Foto: Guvernul Romaniei

"Ba da, ba da. Vreau sa stiti ca scandaluri de acest sens, stimate coleg de la Gandul, sunt peste tot in lume. Important este sa ne supunem legii. Cred ca cel mai mare exercitiu de vointa si de corectitudine este sa ne supunem legii, premierul Ponta s-a supus legii. Se prezinta oricand la DNA, se prezinta acolo unde spune legea, este un exercitiu democratic. De aceea, este un val extraordinar si Romania este data de exemplu la Bruxelles, peste tot in lume, acest val anti-coruptie. Romania este data exemplu, un lucru extraordinar. Iti mai spun un lucru, la Securitate nationala ma pricep. Romania este un stat sigur, este un stat care genereaza securitate si stabilitate pentru partenerii nostri internationali si este un lucru extraordinar

Orice om, indiferent cine este, premier, presedinte trebuie sa respecte legile tarii. Se prezinta la DNA? Se prezinta. Fata de celelalte mari partide, PSD, PNL, care si-au creat niste filtre si acum cad in ele, pe oameni ii deranjeaza, UNPR-ul are doua mari parghii: respectarea Constitutiei Romaniei, adica un om este vinovat sau nevinovat prin hotarare definitiva a instantei si mai avem un proiect principiul competentei. Poti sa fii competent si la 16 ani si la 100 de ani. Inca o data, trebuie sa oameni normali la cap, trebuie sa fim oameni modesti, cand ne cheama daca gresim, ne prezentam. Suntem cetateni toti. Acesta este adevaratul sens al cuvantului", a fost raspunsul lui Oprea, citat de Gandul.info, atunci cand jurnalistul l-a intrebat daca imaginea Romaniei nu are de suferit in exterior.