Traian Basescu i-a cerut marti lui Victor Ponta sa demisioneze din functie, in conditiile in care a "devenit si singurul prim ministru din Europa urmarit penal".

Iata mai jos mesajul postat pe Facebook de fostul presedinte, dupa ce Victor Ponta a declarat luni seara, la Antena 3, ca o demisie din functia de prim ministru ar reprezenta "o tradare" a celor care l-au votat.

"Ponta, te rog, tradeaza-ma !!!!!

Ramin consecvent ideii ca acuzatia de conflict de interese nu este justificata, dar participarea la fals si spalare de bani in relatia cu Dan Sova in afacerea Rovinari - Turceni pare a fi temeinic documentata de procurori si numai un judecator poate decide definitiv, indiferent ce eforturi mediatice s-ar face pentru a-l spala pe Ponta cu anticipatie de mizga groasa a minciunii.

Mincinosul national incearca sa ne convinga ca, daca ar demisiona, ar trada electoratul.

Bietul mitoman a ajuns sa creada si vrea sa convinga o lume intreaga ca el a fost ales de popor.

Nu, dragule, pe tine nu te-a ales niciun popor, ci te-am desemnat eu pentru functia de PM respectind principiul constitutional ca o alianta care a cistigat alegerile cu 68% poate propune premierul.

Acum nici macar alianta USL care a cistigat alegerile nu mai exista, deci tu cam vii de nicaieri la Palatul Victoria. Nu indrazni sa mai vorbesti de legitimitate cind alianta, dar si intelegerea politica ce te-a propulsat au disparut.

Intre timp, ai devenit si singurul PM din Europa urmarit penal.

In concluzie, nu poporul te-a facut PM, ci eu te-am desemnat pentru aceasta functie, iar Parlamentul a aprobat propunerea mea.

De aceea, te rog, TRADEAZA-MA PE MINE, care te-am desemnat, demisionind si nu trada interesele tarii tale raminind in functie".