PNL a strans la nivel national 150.000 de semnaturi pentru demiterea premierului Victor Ponta, a declarat luni Marian Petrache, secretar general al partidului, precizand ca liberalii si-au propus sa stranga un milion de semnaturi in cadrul campaniei "Semneaza-i demisia lui Ponta", transmite Agerpres.

"Astazi, avem in jur de 150.000 de semnaturi ce au fost stranse timp de o saptamana la nivelul tuturor filialelor din tara. Maine, la sedinta Biroului Permanent National, vom face o noua centralizare pentru a vedea exact datele concrete. Ne-am propus sa strangem un milion de semnaturi in vederea demiterii premierului Ponta. Este o actiune politica si face parte din campania noastra, impreuna cu motiunile de cenzura, de plecare a acestui Guvern, deoarece noi consideram ca este un lucru rau pentru Romania", a afirmat, pentru Agerpres Petrache, prezent la un cort special amenajat pentru aceasta actiune de filiala sectorului 5 a partidului.

Petrache a aratat ca actiunea PNL nu il priveste pe "omul Victor Ponta, nici pe presedintele PSD, ci pe premierul Romaniei". El a respins acuzele ca ar exista un "plan" al presedintelui Klaus Iohannis, prin intermediul procurorilor, de demitere a premierului.

"Introducerea in spatiul public a acestor idei sunt lucruri foarte grave pentru democratia romaneasca si cand faci asemenea afirmatii ar trebui sa existe dovezi. Suntem o tara europeana si e lucru foarte grav sa spui ca procurorii sunt amestecati in asemenea cazuri. Sa intelegem ca primul-ministru poate sa faca orice si procurorii nu au voie sa instrumenteze, pentru ca in felul acesta ar putea sa pice un Guvern? Eu cred ca trebuie sa separam lucrurile. Nimeni nu e pe viata, in fapt numai justitia poate stabili daca e vinovat de ceva", a adaugat el.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat pe 22 iunie ca liberalii initiaza o motiune populara pentru demiterea premierului Victor Ponta.