Pe 20 martie Consiliul National al PSD a adoptat o rezolutie, la propunerea lui Victor Ponta, de "integritate si responsabilitate politica" cu cinci puncte care se refera la fapte de coruptie. Primul punct al acestei rezolutii prevede astfel: "Membrii de partid care devin inculpati in dosare de coruptie (la punerea in miscare a actiunii penale) isi pierd, dupa caz, functia de membru al Guvernului sau de conducere din Parlamentului Romaniei."

Cand a fost intrebat de reporterul TVR cu privire la acest lucru la sediul PSD, Victor Ponta s-a rastit si a evitat sa raspunda.

"Dumneavoastra sunteti de la TVR? Si stiti pentru ce fapte de courptie sunt eu sau asa aveti ordin?" i-a replicat Victor Ponta jurnalistei TVR si a refuzat sa mai raspunda la intrebari.

Video: Facebook/ TVR1

Victor Ponta - reactie nervoasa

Reactia premierului #Ponta, la intrebarea colegei noastre...http://goo.gl/e6Y4d1

Posted by TVR1 on 13 Iulie 2015

La finalul sedintei coalitiei, cand a fost intrebat despre acest lucru, Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, a evitat sa raspunda direct si a invocat nevoia de stabilitate in Romania.

"A parasit functiile din partid. Ati vazut ca si presedintele Iohannis a zis ca va colabora bine cu domnul prim-ministru Victor Ponta. Dincolo de rezolutie, cred ca este mai important pentru romani sa existe un Guvern care sa guverneze bine si coerent aceasta tara, pentru ca oamenii sa o duca mai bine. Cred ca asta este important. Cred ca aceasta este si motivatia pentru care presedintele Iohannis a si spus ca va colabora institutional, normal, cu premierul Victor Ponta", a fost raspunsul lui Dragnea.

Premierul Victor Ponta s-a prezentat luni la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiat de procurori, unde a ramas circa o jumatate de ora. Acesta a parasit sediul DNA fara a face prea multe comentarii, precizand doar ca se va face o "expertiza financiar contabila".

Ulterior, procurorii au anuntat, intr-un comuncat, ca s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Victor Ponta in dosarul Turceni - Rovinari, in care primul ministru este acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor.

Procurorii spun ca "exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila ca o parte insemnata din sumele obtinute de catre SCA 'Sova si Asociatii' de la cele doua complexe energetice (Turceni si Rovinari) a fost destinata exclusiv interesului personal al lui Sova Dan-Coman si a persoanelor din sfera sa relationala".

In 6 mai 2015, in contextul documentarii, de catre procurori, a aspectelor privind relatiile contractuale ale societatii de avocatura SCA "Sova si Asociatii, s-a dispus predarea, de catre autoritatea fiscala competenta, a tuturor inscrisurilor existente privind actele de inspectie fiscala efectuate la Cabinetul de Avocat "Ponta Victor Viorel", se arata in comunicatul DNA.