Marian Oprisan, seful Consiliului Judetean (CJ) Vrancea, a declarat, marti, intr-un comunicat de presa, ca guvernarea nu poate fi asigurata decat de coalitia PSD-UNPR-ALDE, fara sa-si manifeste sustinerea in mod explicit fata de Victor Ponta, asa cum au facut ceilalti lideri PSD. De altfel, numele premierului nu este pomenit in comunicatul sefului CJ Vrancea. Oprisan precizeaza ca presedintia interimara a PSD trebuie asigurata de Consiliul National, condus de Rovana Plumb, doar in colaborare cu Biroul Permanent National, format din toti vicepresedintii partidului.

In comunicat, seful CJ Vrancea aminteste ca Gabriel Oprea si UNPR “si-au stabilit ca unul din deziderate sa fie sustinerea presedintelui Romaniei, indiferent de numele acestuia, in toate problemele de siguranta nationala”. Oprisan sustine ca Oprea respecta interesele coalitiei de guvernare, plasandu-se pe aceiasi linie cu Rovana Plumb si Calin Popescu-Tariceanu, care au declarat in ultimele zile ca coalitia cu UNPR ramane una puternica.

Marian Oprisan a declarat, in comunicatul de presa, ca actuala coalitie trebuie sa-si continue guvernarea. Presedintele CJ Vrancea nu il aminteste pe Victor Ponta, care a demisionat duminica de la sefia PSD, dar pastreaza functia de premier.

Luni, purtatorul de cuvant PSD, Gabriela Vrinceanu-Firea, a declarat ca “sub nicio forma Victor Ponta nu va demisiona din functia de premier”, aceeasi idee fiind sustinuta si de Rovana Plumb.

In timpul interimatului lui Oprea. Marian Oprisan a ironizat sederea lui Victor Ponta in Turcia: "Am vorbit cu Victor Ponta. Sigur, Victor Ponta are perfecta dreptate in acest moment. Daca eu as fi fost prim-ministru, m-as fi intors imediat. Mi-as fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea sa-si riste sanatatea din acest punct de vedere si are dreptate. Si eu tin la piciorul lui, stiti foarte bine ca mi-e drag din acest punct de vedere. Puterea PSD sta in suma liderilor de valoare, de la nivel local si central".