Retragerea lui Victor Ponta de la presedintia PSD reprezinta "doar o diversiune", iar acesta ar trebui sa-si dea demisia din fruntea Guvernului, pentru ca afecteaza imaginea Romaniei, a declarat co-presedintele PNL Alina Gorghiu.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Din punctul meu de vedere, gestul dlui Ponta este doar o diversiune menita sa atenueze presiunea opiniei publice asupra domniei sale. Daca era ingrijorat de imaginea PSD, si-ar fi dat demisia de acum o luna, de cand DNA a inceput urmarirea penala. De fapt, domnia sa cred ca doar incearca sa castige timp. (...) Eu cred ca trebuie sa faca un alt gest de onoare fata de romani: sa-si dea demisia din functia de premier", a afirmat Gorghiu, duminica, la postul B1 TV, potrivit Agerpres.

Potrivit liderului PNL, Victor Ponta "nu afecta atat de grav imaginea Romaniei" ca sef de partid asa cum o face din functia de prim-ministru.

"Daca Victor Ponta, asa cum scrie pe Facebook ca ramanerea sa la presedintia PSD creeaza probleme, atunci in mod logic, ca premier, atat pentru Guvern, cat si pentru Romania daunele sunt mult mai mari decat atat. (...) Pe mine, ca simplu cetatean, nu ma intereseaza ce face presedintele unui partid, ci care sunt efectele guvernarii si cum traiesc in Romania. Haideti sa nu credem ca inseamna mai mult aceasta postare de pe Facebook decat altele, pentru ca e posibil ca maine sa se suceasca", a spus Alina Gorghiu.

Intrebata daca PNL ar avea un interes sa preia guvernarea, co-presedintele partidului a aratat ca "daunele pe care un premier lipsit de legitimitate si de credibilitate le poate aduce Romaniei sunt mult prea mari".

PMP: Victor Ponta trebuie sa plece imediat si din fruntea Guvernului

Partidul Miscarea Populara solicita demisia imediata a lui Victor Ponta din fruntea Guvernului, "pentru a nu agrava si mai mult situatia si pozitia Romaniei in lume".

"Ii cerem lui Victor Ponta un act de responsabilitate si decenta: sa demisioneze imediat si din functia de premier, pentru ca drumurile sale la DNA sa nu afecteze imaginea Romaniei in lume. (...) Aceleasi acuzatii, aduse de DNA premierului Romaniei, afecteaza grav imaginea tarii in strainatate. Ce este mai importanta, imaginea PSD sau imaginea Romaniei? Niciun sef de guvern nu mai vrea sa se intalneasca cu Victor Ponta. Romania caracterizata de instabilitate politica nu mai atrage investitii romanesti si straine. Prin ramanerea sa in functia de premier sunt afectati milioane de romani, Romania este afectata zi de zi prin prezenta unui lider slab, lipsit de viziune si cercetat penal", se arata intr-un comunicat al PMP, citat de Agerpres.

PSRO solicita demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului

De asemenea, PSRO solicita demisia lui Victor Ponta din fruntea guvernului si declansarea procedurilor constitutionale pentru iesirea dintr-o situatie cu costuri si consecinte de reputatie fara precedent pentru Romania, se arata intr-un comunicat al formatiunii, transmis duminica si citat de Agerpres.

"Ce este mai important: partidul sau tara? Dupa o luna si jumatate in care a pus reputatia tarii si a guvernului Romaniei intr-o situatie penibila si fara precedent, Victor Ponta recunoaste ca a devenit o vulnerabilitate masiva pentru partidul sau. 'Autosuspendarea' sa din fruntea PSD nu rezolva insa problema de fond: Romania are in fruntea Guvernului un politician acuzat de fapte de coruptie!", sustine sursa citata.

Potrivit partidului condus de Mircea Geoana, in lumea democratica 'nu exista decat un singur raspuns intr-o astfel de situatie: demisia imediata din fruntea Guvernului'.

"Pe niciunul dintre partenerii si aliatii nostri nu ii intereseaza ce se intampla la varful unui partid. Pe toti, insa, ne intereseaza cine conduce Executivul unui stat membru al UE si NATO. Ce este mai important pentru Victor Ponta: partidul sau tara? Probabil ca niciuna. Asistam la o strategie de salvare personala, cu un deznodamant de inainte cunoscut: sfarsitul unei cariere construita pe minciuna, tradare, impostura si, iata, coruptie. PSRO solicita demisia lui Victor Ponta din fruntea Guvernului", se mai arata in comunicatul PSRO.

Premierul Victor Ponta a anuntat, duminica seara, ca nu va mai ocupa nicio functie de conducere in PSD pana la momentul in care isi va demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse in justitie.

"Exista insa si o situatie noua, speciala, fata de care trebuie sa reactionez: presedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum si de ce!). Si alti colegi ai nostri au renuntat temporar la functiile politice pentru a-si lamuri situatia juridica. Iar eu nu pot sa cer altora sa faca un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus sa mi-l asum! Pentru a nu lasa ca aceasta situatie sa afecteze PSD, va aduc la cunostinta decizia mea de a nu mai ocupa nicio functie de conducere in partid pana la momentul in care imi voi demonstra nevinovatia fata de acuzatiile aduse (in ce ma priveste nu functioneaza prezumtia de nevinovatie prevazuta de Constitutie!). In cazul in care nu voi avea o solutie a justitiei in acest sens pana la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio functie si voi lupta din simpla si onoranta calitate de membru de partid", precizeaza Ponta, duminica, intr-o scrisoare adresata conducerii PSD si postata pe Facebook.