Prim-vicepresedintele liberalilor, Ludovic Orban, a declarat, sambata, ca PNL isi doreste alegeri anticipate, insa a subliniat ca, din punct de vedere constitutional, un astfel de scrutin este greu de organizat: "PNL isi doreste anticipate. Cu cat Romania scapa mai repede de Ponta, cu atat este mai bine. (...) Constitutional, este dificil sa faci anticipate. Este putin probabil ca actualul Parlament sa respinga doua guverne dupa o demisie a lui Ponta", a declarat Ludovic Orban pentru Agerpres.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

El a subliniat ca demisia lui Victor Ponta este "absolut necesara si inevitabila", motivand ca acesta "si-a pierdut complet autoritatea" asupra PSD si asupra Guvernului si "nu are niciun fel de credibilitate externa".

Ludovic Orban a mai spus ca, din punctul sau de vedere, declaratia de sambata, de la Alexandria, a coordonatorului politic al PSD, Liviu Dragnea, este "un discurs de pregatire pentru alegerile locale".

Dragnea, le-a spus, sambata, celor prezenti la conferinta de alegeri a organizatiei de femei a PSD Teleorman, ca PSD este capabil sa castige viitoarele alegeri la termen sau "mai grabite eventual", atragandu-le in context atentia ca "este posibil ca in septembrie sa avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra".

''Acest partid (PSD, n.r.) are capacitatea si forta interioara sa castige viitoarele alegeri, parlamentare si locale, parlamentare si la termen sau mai grabite eventual, pentru ca nu stie nimeni ce va fi la toamna. Va rog ca, dupa ce terminati aceste alegeri, in luna august sa va odihniti, sa va faceti concediile, pentru ca este posibil ca in septembrie sa avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra'', a spus Dragnea, la Alexandria.

Reprezentantii mass-media l-au intrebat, la finalul evenimentului, pe Liviu Dragnea, ce informatii are in privinta unor posibile alegeri anticipate.

''Parlamentul vine in toamna la lucru, asa cum stim cei de la PNL au spus ca vor pregati din nou o motiune de cenzura. Asta inseamna ca trebuie sa fim foarte atenti, si apti, si in putere, atat la nivel judetean, cat si national, inclusiv in Parlament. Nu am alte informatii'', a sustinut Dragnea.

Acesta a adaugat ca PSD nu vrea alegeri anticipate, "dar nu e tot timpul obligatoriu ca tot ce vrem noi sa se intample".

''In ultimele luni, s-a tot vorbit din partea PNL, din partea Cotroceniului, de un nou guvern. Din partea PNL, s-a tot vorbit de alegeri anticipate. Noi nu dorim alegeri anticipate, vrem ca, in Romania, sa existe stabilitate guvernamentala, stabilitate politica, dar nu e tot timpul obligatoriu ca tot ce vrem noi sa se intample. Si trebuie sa fim pregatiti'', a mai spus coordonatorul politic al PSD, Liviu Dragnea.

Intrebat de jurnalisti daca anticipatele pot fi provocate si de o demisie a premierului, Dragnea a raspuns: ''Eu nu vreau ca Victor Ponta sa isi dea demisia pentru ca Victor Ponta este cel mai bun prim-ministru pe care l-a avut Romania''.